Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 24 Mar 2023, 22:09
 • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 22 Mar 2023, 21:16
 • USA  de catre The_messenger la 17 Mar 2023, 22:29
 • My e-auto  de catre tibib la 06 Mar 2023, 18:01
 • Filme ... in general  de catre The_messenger la 03 Mar 2023, 21:29
 • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 27 Feb 2023, 13:02
 • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 31 Jan 2023, 1:43
 • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 2022)  de catre stefanluchian la 01 Jan 2023, 20:28
 • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre The_messenger la 17 Dec 2022, 15:18
 • World Cup 2022 Quatar  de catre The_messenger la 05 Dec 2022, 20:04
 • Schimbare pasaport si alte formalitati  de catre tibib la 23 Nov 2022, 14:23
 • Oare ne paste o noua taxa?  de catre The_messenger la 19 Nov 2022, 21:44

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Intrebari: Taxe vamale" de AlMoldovan
  Informatii Utile Unde se poate cineva interesa de taxele vamale care se percep la intrarea in tara pt. diverse bunuri ?

  Eu sunt una din persoanele carora nu le prea convine sa aplice pt. statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate pt. ca atunci s-ar putea ca statul roman sa aiba anumite pretentii (...). Asta nu mi-ar conveni deloc.
  As vrea sa ma intorc in tara (peste ceva timp) cu unele din lucrurile pe care mi le-am cumparat aici. cum n-o sa am statutul mentionat mai sus, statul roman o sa vrea sa ma vamuiasca :(
  Pe mine ma intereseaza o rezolvare onesta a problemei, adica sunt dispus sa platesc ce e de platit, nu sa "tratez" cu vamesii.
  Problema este ca, daca as stii din timp cat am de platit pt. fiecare categorie de produse, as putea sa socotesc inainte de plecare: ce merita sa iau cu mine in Romania din lucrurile astea si ce merita mai degraba sa fie vandut aici in Germania. Sau, ce merita cumparat inainte de plecare si transportat in Romania si ce e e mai convenabil sa fie cumparat direct de acolo.
  Acum vine, in sfarsit, intrebarea: Unde se poate cineva interesa de taxele vamale care se percep la intrarea in tara pt. diverse obiecte ?
  Din cautarile mele pe Internet, m-am ales cu cateva documente: Codul vamal si regulamentul de aplicare a acestuia. Daca mai intereseaza si pe altii, pot posta pe forum fragmentele (articolele) mai relevante. Din pacate, ele nu contin chiar ce ma intereseaza pe mine.
  Mie imi trebuie o lista concreta cu taxele vamale. Banuiesc ca se schimba relativ des (cel mai probabil din cauza inflatiei) dar oricum pt. orientare e suficient sa consulti o data o astfel de lista.
  Poate unii dintre voi aveti si experiente personale legate de vamuire. Zic eu ca n-ar fi rau sa le impartasiti si celorlalti. Eu cel putin as incerca sa trag un folos din ele.

  Nota: Daca aveti un raspuns il puteti posta aici...Documentele specificate vor fi linkate aici in momentul in care vor intra in posesia administratorilor....

   
    Linkuri inrudite
  · Mai mult despre Informatii Utile
  · Stire de administrator


  Cea mai citita aparitie despre Informatii Utile:
  Permis de conducere

    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 4.35
  Voturi: 42


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content 2003 www.romanians-de.org
  Engine 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media