Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • Filme ... in general  de catre The_messenger la 27 May 2023, 14:29
 • My e-auto  de catre DanD la 23 May 2023, 12:06
 • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 20 May 2023, 13:10
 • Sommerreifen 2013-202x  de catre The_messenger la 20 May 2023, 13:04
 • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 05 May 2023, 20:49
 • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 26 Apr 2023, 10:05
 • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 23 Apr 2023, 22:28
 • USA  de catre The_messenger la 17 Mar 2023, 22:29
 • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 2022)  de catre stefanluchian la 01 Jan 2023, 20:28
 • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre The_messenger la 17 Dec 2022, 15:18
 • World Cup 2022 Quatar  de catre The_messenger la 05 Dec 2022, 20:04
 • Schimbare pasaport si alte formalitati  de catre tibib la 23 Nov 2022, 14:23

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Informatii: Extras cu informatii despre vamuire" de AlMoldovan
  Informatii Utile La intrarea in Romania calatorii si persoanele fizice pot sa introduca in tara, ca bagaje insotite* sau neinsotite**, fara a fi supuse la plata taxelor vamale, urmatoarele bunuri:...

  Persoanele fizice sunt obligate sa declare, verbal sau scris, bunurile pe care le introduc in tara si sa le prezinte pentru control la birourile vamale, declararea in scris realizandu-se pe formulare tipizate care se pun la dispozitie de birourile vamale, in mod gratuit, la cererea persoanelor fizice.

  Sunt supuse declararii scrise, in toate cazurile, urmatoarele bunuri:

  armele si munitiile , materiile explozive, radioactive, nucleare, precum si produsele care potrivit legii sunt supuse controlului destinatiei finale;

  produsele si substantele stupefiante si psihotrope,substantele chimice esentiale precum si produsele si substantele toxice;

  obiectele din metale pretioase, cu sau fara pietre pretioase, care depasesc uzul personal;

  bunurile cu caracter cultural, istoric sau artistic, numai la iesirea din tara.

  Bunurile cu caracter cultural, istoric sau artistic pot fi declarate in scris la intrare, de persoanele fizice, in vederea scoaterii din tara fara aprobare.
  La intrarea in Romania calatorii si persoanele fizice pot sa introduca in tara, ca bagaje insotite* sau neinsotite**, fara a fi supuse la plata taxelor vamale, urmatoarele bunuri:

  efectele personale si medicamentele necesare, in mod rational, pe durata calatoriei;

  bijuteriile de uz personal***;

  cartile, publicatiile, inregistrarile de orice fel, diapozitivele si altele asemenea, necesare uzului personal;

  bunurile obtinute ca premii sau distinctii in cadrul unor manifestari oficiale;

  bauturi alcoolice (2l bauturi alcoolice peste 220, 4l vin, 4l bere), tigari (200 buc. tigarete, 50 buc. tigari de foi, 250g tutun) pentru uzul persoanelor in varsta de peste 16 ani.


  Aceste limite se aplica la o singura trecere de frontiera dus si intors in cursul unei luni. Pentru urmatoarele calatorii intr-o luna, limitele se reduc la jumatate. Alte bunuri de orice fel in limita valorica, reprezentand in total echivalentul in lei a sumei de 100 EURO. Aceasta limita valorica se aplica numai la o singura trecere de frontiera, dus si intors, in cursul unei luni. Pentru urmatoarele calatorii intr-o luna, limita valorica se reduce la 20 EURO.

  In afara bunurilor prevazute mai sus, se pot introduce in tara, prin bagaje insotite sau neinsotite, cu plata taxelor vamale, bunuri in limita valorica reprezentand echivalentul in lei a 1.200 EURO.

  Se intelege prin:

  *bagaj insotit - bunurile pe care o persoana le duce cu sine in acelasi mijloc de transport sau care o insotesc in acelasi mijloc de transport

  **bagaj neinsotit - bunurile expediate si inscrise in acelasi document de transport

  ***bijuterii de uz personal - obiectele din metale pretioase cu sau fara pietre pretioase, si anume:

  pentru persoane peste 16 ani: 1 verigheta din aur si una din argint, 2 inele, 1 ceas cu sau fara bratara, 2 medalioane cu lantisor, 2 perechi de cercei, 2 bratari, 1 ac de cravata, 2 perechi de butoni, 1 brosa, 1 colier, 1 trusa creion-stilou, 2 perechi ochelari;

  pentru persoane pana la 16 ani: 1 inel, 1 ceas cu sau fara bratara, 1 medalion cu lantisor, 1 pereche de cercei, 1 bratara;

  pentru persoanela care trec frontiera mai mult de o data in cursul unei luni, dus-intors: 1 verigheta, 1 inel, 1 ceas cu sau fara bratara, 1 medalion cu lantisor, 1 pereche de cercei, 1 bratara

  Fara plata taxelor vamale se pot introduce in tara urmatoarele bunuri:

  obiectele de arta, de colectie si antichitati;

  protezele, instrumentele, aparatele, carucioarele si triciclurile cu sau fara motor, inclusiv piesele de schimb ale acestora, pentru uzul bolnavilor sau invalizilor, cu avizul organelor sanitare;

  bunurile introduse in tara care se inapoiaza, nefiind admise la destinatie;

  bunurile introduse in tara pentru a fi reparate sau inlocuite in termenul de garantie;

  bunurile mobile care formeaza masa succesorala, dobandite prin succesiuni deschise in tara sau strainatate, dovedite pe baza unor documente oficiale, precum si monumentele funerare.

  Persoanele fizice care au domiciliat cel putin 24 de luni in strainatate si isi stabilesc domiciliul definitiv in Romania, pot introduce in tara, fara a fi supuse platii taxelor vamale, pe baza adeverintei emise de Ministerul de Interne, orice bunuri prezentate la vamuire, inclusiv doua vehicule rutiere, indiferent de categoria acestora, daca fac dovada ca le-au avut in proprietate si au fost utilizate de titular in tara din care isi stramuta resedinta cu cel putin 6 luni inainte de data stabilirii definitive a domiciliului in tara.

  Prevederile referitoare la perioada de detinere in proprietate si utilizare a bunurilor nu se aplica categoriei de persoane mentionate la pct.10 din prezenta anexa.(persoanele trimise in misiune permanenta in strainatate)

  La iesirea din Romania calatorii si persoanele fizice pot scoate din tara, ca bagaje insotite sau neinsotite, fara a fi supuse la plata taxelor vamale, urmatoarele bunuri:

  efecte personale si medicamente necesare, in mod rational, pe durata calatoriei;

  bijuteriile de uz personal (vezi mai sus);

  carti, publicatii, inregistrari de orice fel, diapozitive si altele asemenea, necesare uzului personal;

  bunurile obtinute ca premii sau distinctii in cadrul unor manifestari oficiale;

  bauturi alcoolice (2l bauturi alcoolice peste 220, 4l vin, 4l bere), tigari (200 buc. tigarete, 50 buc. tigari de foi, 250g tutun) pentru uzul persoanelor in varsta de peste 16 ani.

  Aceste limite se aplica la o singura trecere de frontiera dus si intors in cursul unei luni. Pentru urmatoarele calatorii intr-o luna, limitele se reduc la jumatate. Alte bunuri de orice fel in limita valorica, reprezentand in total echivalentul in lei a sumei de 1200 EURO, precum si cate un bun a carui valoare individuala depaseste limita de 1.200 EURO.

  Calatorii cu domiciliul in strainatate pot introduce temporar in tara, fara garantarea taxelor vamale, urmatoarele bunuri:

  camera video si doua casete;

  doua aparate fotografice si 24 casete sau 10 role film pentru fiecare aparat;

  un binoclu;

  un radioreceptor portabil si un televizor portabil;

  un casetofon portabil;

  un carucior de copii;

  un cort si alte echipamente de cantonament precumsi alte articole de sport uzuale, inclusiv o ambarcatiune;

  doua arme de vanatoare cu cate 100 de cartuse de fiecare arma, in conditiile prevazute de reglementarile privind regimul armelor de foc si al munitiilor;

  bicicleta cu sau fara motor si o masina de scris portabila.

  Cand exista suspiciuni ca bunurile nu se introduc pentru uzul personal, autoritatea vamala poate cere garantarea platii drepturilor de import (taxe vamale, TVA, accize etc.) sau sa inmaneze titularilor declaratii vamale de calatori, care se inscriu in documentele de calatorie.

  Conform normelor impuse de Banca Nationala a Romaniei, persoanele fizice pot intra si iesi din Romania cu sume in valuta efectiva in echivalent de maximum 10.000 dolari S.U.A./persoana/calatorie, fiind obligate sa declare organelor vamale romane sumele in valuta efectiva aflate asupra lor, care depasesc echivalentul a 10.000 dolari S.U.A. Persoanele fizice nu pot introduce sau scoate in/din Romania sume efective mai mari de 500.000 lei/persoana/calatorie, cu exceptia persoanelor fizice rezidente in Republica Moldova ori in Romania ce pot scoate si introduce din/in Romania cu ocazia calatoriilor efectuate in cele doua tari sume in numerar pana la maximum 4.000.000 lei/persoana/calatorie.

   
    Linkuri inrudite
  · Mai mult despre Informatii Utile
  · Stire de dcip


  Cea mai citita aparitie despre Informatii Utile:
  Permis de conducere

    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 4.54
  Voturi: 11


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content 2003 www.romanians-de.org
  Engine 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media