Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 24 Mar 2023, 22:09
 • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 22 Mar 2023, 21:16
 • USA  de catre The_messenger la 17 Mar 2023, 22:29
 • My e-auto  de catre tibib la 06 Mar 2023, 18:01
 • Filme ... in general  de catre The_messenger la 03 Mar 2023, 21:29
 • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 27 Feb 2023, 13:02
 • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 31 Jan 2023, 1:43
 • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 2022)  de catre stefanluchian la 01 Jan 2023, 20:28
 • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre The_messenger la 17 Dec 2022, 15:18
 • World Cup 2022 Quatar  de catre The_messenger la 05 Dec 2022, 20:04
 • Schimbare pasaport si alte formalitati  de catre tibib la 23 Nov 2022, 14:23
 • Oare ne paste o noua taxa?  de catre The_messenger la 19 Nov 2022, 21:44

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Informatii: Inmatriculare masini straine in Romania" de dcip
  Informatii Utile In ziarul Adevarul de azi 27 septembrie este publicat un articol,de fapt un interviu cu seful Biroului de inmatriculari, care isi doreste sa faca putina lumina in procedurile de inamtriculare ale unei masini aduse din strainatate in Romania. Pentru cei ce doresc sa se intoarca in Romania si nu numai cred ca este un articol folositor pe care il pot gasi online aici. Pentru ca este vorba de o informatie destul de imporanta mi-am permis sa copiez articolul pentru situl nostru.

  Potrivit legislatiei in vigoare, inmatricularea in Romania a unui autoturism cumparat din strainatate se poate face numai daca sunt indeplinite anumite conditii. Care sunt acestea ne spune domnul subcomisar Gabriel Vlad Parvu, seful Biroului inmatriculari auto din Bucuresti:

  - Prima conditie o constituie prezentarea de catre proprietar a documentelor de provenienta a masinii. Mai exact, dosarul de inmatriculare cu care se merge, mai intai, la Registrul Auto Roman, trebuie sa cuprinda cartea de identitate a masinii, certificatul de inmaticulare, national daca masina nu este radiata din circulatie, sau international sau provizoriu, daca a fost radiata, factura sau contractul de vanzare-cumparare. Inainte de a cumpara masina, cetateanul roman trebuie sa se asigure ca masina, chiar daca e fabricata in anul 2000, corespunde normelor Euro 3. In cazul in care nu se incadreaza in aceste norme, autovehiculul nu poate fi inmatriculat.
  - Mai sunt si alte lucruri pe care viitorul proprietar trebuie sa le cunoasca despre masina cumparata pentru a nu avea surprize la inmatriculare?
  - Da, pentru masinile achizitionate din SUA sau Anglia exista un regim special. Neaparat inainte de a achizitiona o masina din aceste state trebuie consultat un specialist de la RAR sau de la oricare birou de inmatriculari auto din cadrul Directiei Generale de Evidenta Informatizata a Persoanei. Inainte de perfectarea contractului de vanzare-cumparare, viitorul proprietar ar trebui, apoi, indiferent de unde cumpara masina si de marca acesteia, sa intre in posesia unor copii ale documentelor masinii pe care sa le prezinte pentru o verificare la RAR. In acest fel va fi scutit de surprize, cum s-au intamplat destule, privind neconcordanta seriilor de motor, caroserie, a anului de fabricatie, inscrise in documente, cu cele de pe masina. Se mai poate afla, prin aceasta simpla verificare, daca masina nu figureaza ca furata, ipotecata sau urmarita pentru folosirea ei la comiterea unei infractiuni.
  - Daca totul este in ordine in legatura cu cele precizate mai sus, care este urmatoarea etapa? - Dupa prezentarea la RAR, cu certificatul de identitate nou obtinut aici se vine la biroul de inmatriculari, pentru obtinerea certificatului de inmatriculare. Aici sunt necesare documente care atesta plata taxelor vamale, a impozitului la administratia financiara, asigurarea obligatorie, taxa pentru talon, obtinuta de la CEC. Proprietarul trebuie sa aiba asupra sa actul de identitate, placutele vechi de inmatriculare, din tara de origine. Si o ultima recomandare: e bine ca toti cei care cumpara masini din strainatate sa se fereasca de intermediari. Sfatul nostru este sa se apeleze direct la ultimul proprietar pentru a scapa de eventuale litigii.

   
    Linkuri inrudite
  · Mai mult despre Informatii Utile
  · Stire de dcip


  Cea mai citita aparitie despre Informatii Utile:
  Permis de conducere

    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 3.4
  Voturi: 40


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content 2003 www.romanians-de.org
  Engine 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media