Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre tibib la 08 Sep 2023, 7:49
 • Filme ... in general  de catre The_messenger la 31 Aug 2023, 14:15
 • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 29 Aug 2023, 18:46
 • My e-auto  de catre DanD la 03 Aug 2023, 12:28
 • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 06 Jul 2023, 13:03
 • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42
 • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 29 May 2023, 21:45
 • Sommerreifen 2013-202x  de catre The_messenger la 20 May 2023, 13:04
 • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 26 Apr 2023, 10:05
 • USA  de catre The_messenger la 17 Mar 2023, 22:29
 • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre The_messenger la 17 Dec 2022, 15:18
 • World Cup 2022 Quatar  de catre The_messenger la 05 Dec 2022, 20:04

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Informatii: Invitatii pentru vizite?" de dcip
  Informatii Utile Vizele pentru romanii ce vor sa plece peste hotare au cazut de ceva timp, invitatiile par ca nu mai sunt valabile pentru multe din Ausländeramt-urile germane, din aceste motiv. Ce ramane de facut pentru a ne feri rudele si prietenii de necesitatea prezentarii unor sume exorbitante la vama atunci cand vin sa ne viztieze?


  Au ramas totusi multe posibilitati de a face acest lucru.

  1. Exista inca destule Amt-uri germane care elibereaza acest gen de invitatii "pe stil vechi". De aici problema e rezolvata. Tradusa sau nu , aceasta invitatie serveste pentru vama romana ca scrisoare de garantie.

  2. Invitatiile clasice contineau ca a doua parte o declaratie de obligativitate (Verpflichtungserklarung) preformatata de catre Ausländeramt. O parte din aceste institutii elibereaza inca aceasta a doua parte a invitatiei ce poate servi tradusa la trecerea frontierei.

  3. Consulatul general Bonn elibereaza contra cost incepind cu luna trecuta scrisori de garantie autentificate , direct in limba romana, identice cu acelasi document ce se poate incheia ca declaratie notariala. Pentru informatii si intrebari suplimentare va puteti adresa consulatului.

  4. Autentificarea unei declaratii de obligativitate de catre primariile localitatilor germane este se pare una din cele mai utilizate practici. Contintului tip al unei astfel de scrisori de garantie il reproducem in continuare.

  Verpflichtungserklarung

  Ich ......, wohnhaft in Deutschland, ........, .....str, Inhaber des Reisepasses mit der Nr...... , und des Aufenthalttitels mit der Nr...., erklare hiermit dass ich fur, meine ....., wohnhaft in Rumanien, ...adresa completa...., Inhaberin des Reisenpasses mit der Nr ......., alle Unterhalts- und eventuelle Erkrankungskosten (Krankenhauskosten), fur den Zeitraum ...perioada sederii..., ubernehme. Ich mochte noch hinzufugen, dass ich seit ..... in Deutschland wohne und als Informatiker bei .... firma la care lucrezi.... arbeite.

  Declaratie de obligativitate

  Subsemnatul .............., domiciliat in ......................., Germania, posesor al pasaportului cu nr. ……………., si al permisului de rezidenta in Germania cu nr ……………, declar prin prezenta ca preiau toate costurile de intretinere si a unei eventuale imbolnaviri (spitalizare), …..gradul de rudenie/sau simplu scrii prieten…, …..numele respectivului…. , domiciliata in ............. detinatoarea pasaportului cu nr. ………….., pe perioada sederii in Germania ………. Mentionez ca sunt rezident in Germania din ………, cu viza de lucru si ocupatia informatician la firma ………….

  Unterschrift / Semnatura
  Primaria

  Pentru opiniile membrilor nostrii puteti citi threadurile similare deschise pe forum; modelul scrisorii de mai sus a fost publicat de userul caty. Informatiile prezentate in acest material sunt oferite fara garantie si pot schimba fara a putea proba acuratetea lor.

   
    Linkuri inrudite
  · Mai mult despre Informatii Utile
  · Stire de dcip


  Cea mai citita aparitie despre Informatii Utile:
  Permis de conducere

    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 4.5
  Voturi: 22


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content © 2003 www.romanians-de.org
  Engine © 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media