Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 24 Mar 2023, 22:09
 • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 22 Mar 2023, 21:16
 • USA  de catre The_messenger la 17 Mar 2023, 22:29
 • My e-auto  de catre tibib la 06 Mar 2023, 18:01
 • Filme ... in general  de catre The_messenger la 03 Mar 2023, 21:29
 • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 27 Feb 2023, 13:02
 • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 31 Jan 2023, 1:43
 • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 2022)  de catre stefanluchian la 01 Jan 2023, 20:28
 • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre The_messenger la 17 Dec 2022, 15:18
 • World Cup 2022 Quatar  de catre The_messenger la 05 Dec 2022, 20:04
 • Schimbare pasaport si alte formalitati  de catre tibib la 23 Nov 2022, 14:23
 • Oare ne paste o noua taxa?  de catre The_messenger la 19 Nov 2022, 21:44

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Informatii: Tipuri de rezidenta" de deletod
  Informatii Utile Tipuri de rezidenta

  In Germania exista mai multe tipuri de rezidenta pentru straini acordate in functie de scopul sederii si de alte situatii particulare.
  Legea care reglementeaza aceste tipuri de rezidenta este “Gesetz über die Einreise und den Aufenthalt von Ausländern im Bundesgebiet”( AuslG) din 1990:
  http://bundesrecht.juris.de/bundesrecht/auslg_1990/index.html


  Aufenthaltsgenehmigung este termenul general folosit pentru diversele tipuri de rezidenta dar nu reprezinta un tip de rezidenta in sine.

  Principalele tipuri de rezidenta sunt urmatoarele:
  1) Aufenthaltserlaubnis
  2) Aufenthaltsberechtigung
  3) Aufenthaltsbewilligung
  4) Aufenthaltsbefugnis

  1) Aufenthaltserlaubnis-ul(paragraf 15 din AuslG)este cea mai frecventa forma de Aufenthaltsgenehmigung. Se acorda initial pe termen limitat(1-3 ani) iar apoi se poate acorda pe termen nelimitat(conditiile acordarii pe termen nelimitat se gasesc la paragrafele 24, 25 si 26 din AuslG). Acordarea Aufenthaltserlaubnis-ului nu este legata de un anumit scop al sederii.
  Cazuri in care se acorda:
  - reintregirea familiei(paragraf 17 AuslG);
  - cazuri speciale de revenire pe teritoriul Germaniei(paragraf 16 AuslG);
  - cand se desfasoara o activitate aducatoare de venituri pe teritoriul Germaniei(paragraf 5 din Arbeitsaufenthalteverordnung(AAV));
  - in cazul insotitorilor(sot/sotie) celor care desfasoara activitati aducatoare de venituri daca sunt indeplinite conditiile din paragraful 19 AuslG;
  - in cazul sportivilor de performanta, antrenorilor, pictorilor, artistilor, etc.(paragraf 5 din Arbeitsaufenthalteverordnung(AAV)).

  Persoanelor care provin din tarile UE li se acorda un tip special de Aufenthaltserlaubnis, conform legii “Gesetz über Einreise und Aufenthalt von Staatsangehörigen der Mitgliedstaaten der Europäischen Wirtschaftsgemeinschaft”: http://www.info4alien.de/ewg.htm


  2) Aufenthaltsberechtigung-ul (paragraf 27 din AuslG)acorda cele mai multe drepturi dintre toate tipurile de Aufenthaltsgenehmigung, treapta urmatoare fiind obtinerea cetateniei. Se acorda pe termen nelimitat si nu este legata de un anumit scop al sederii. Se obtine dupa 8 ani de sedere pe teritoriul Germaniei dar exista si cazuri speciale cand se poate obtine dupa 5 ani(in cazul azilantilor) sau a celor care au avut initial Aufenthaltsbefugnis iar apoi au primit Aufenthaltserlaubnis pe termen nelimitat.

  3) Aufenthaltsbewilligung (paragraf 28 din AuslG) se acorda pe temen limitat si depinde de scopul sederii. Cazurile in care se acorda sunt urmatoarele:
  - studii;
  - afaceri;
  - Au-pair;
  - muncitori sezonieri;
  - Ausbildung sau Weiterbildung(pana la 18 luni);
  - vizita temporara a copiilor, parintilor sau a partenerului de viata.
  Aufenthaltsbewilligungul se acorda pe maxim 2 ani. Deosebirea de Aufenthalterlaubnis consta in inexistenta posibilitatii prelungirii pe termen nelimitat. Posesorii unui Aufenthaltsbewilligung beneficiaza de ajutor social dar nu primesc alocatie pentru copii.

  4) Aufenthaltsbefugnis-ul (paragraf 30 din AuslG) se acorda cetatenilor straini in cazul in care nu este posibila acordarea Aufenthaltserlaubnisului, sederea pe teritoriul Germaniei fiindu-le permisa din motive umanitare sau politice.
  Acordarea este posibila pe maxim 2 ani.

  Fara a se incadra in tipurile de Aufenthaltsgenehmigung dar strans legate de acestea sunt Duldungul si Aufenthaltsgestattung-ul.

  Duldungul (paragraf 56 din AuslG) se acorda persoanelor care urmeaza a fi expulzate de pe teritoriul Germaniei in cazul in care in tara de origine nu li se garanteaza siguranta.
  Aufenthaltsgestattung-ul este reglementat de legea “Asylverfahrensgesetz” din 1992(http://bundesrecht.juris.de/bundesrecht/asylvfg_1992/index.html) si se acorda persoanelor care au cerut azil in Germania.


   
    Linkuri inrudite
  · Mai mult despre Informatii Utile
  · Stire de dcip


  Cea mai citita aparitie despre Informatii Utile:
  Permis de conducere

    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 4.45
  Voturi: 22


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content © 2003 www.romanians-de.org
  Engine © 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media