"Asigurarea medicala, o afacere pentru statul roman ?" de bogdan |
Romānii nu au nevoie de asigurare medicala īn 22 de tari din Europa si Orientul Apropiat, cu care autoritatile de la Bucuresti au semnat acorduri de reciprocitate īn domeniul sanatatii. Printre aceste state se numara destinatii favorite ale compatriotilor nostri, cum ar fi Grecia, Turcia, Ungaria sau Bulgaria.
Sursa : Articol pe Anchete.ro, click aici
Romānii nu au nevoie de asigurare medicala īn 22 de tari din Europa si Orientul Apropiat, cu care autoritatile de la Bucuresti au semnat acorduri de reciprocitate īn domeniul sanatatii. Printre aceste state se numara destinatii favorite ale compatriotilor nostri, cum ar fi Grecia, Turcia, Ungaria sau Bulgaria. Īn ciuda acestui fapt, marea majoritate a firmelor de asigurari vānd īnca polite medicale turistilor care aleg sa-si petreaca vacanta īn aceste tari.
Motivatia lor - conventiile sunt vagi si nu sunt puse īn aplicare. Nu sunt de neglijat, evident, nici profiturile grase obtinute. Iar un ajutor de nepretuit īn acest sens primesc societatile din domeniu de la statul romān, care evita sa puna piciorul īn prag īn privinta acordurilor cu pricina si, prin o buna parte a politistilor de frontiera, continua sa le ceara romānilor sa aiba la ei asigurari medicale chiar daca se īndreapta spre plajele grecesti, spre Budapesta sau spre Istanbul.
Cetatenii romāni nu au nevoie de asigurare medicala atunci cānd calatoresc īn 22 de state, īn marea lor majoritate din Europa. Motivul este unul foarte simplu: Romānia are īncheiate acorduri mai vechi sau mai noi cu respectivele tari, printre prevederile acestora numarāndu-se si acordarea de asistenta medicala reciproca. Ca urmare a conventiilor cu pricina, compatriotii nostri care viziteaza Grecia, Turcia, Ungaria, Marea Britanie, Bulgaria, Moldova, Iugoslavia, Tunisia, Egipt, Ucraina, Croatia sau Slovenia, dar si Cipru, Rusia, Siria, Macedonia, Albania, Lituania, Armenia, Liban, China sau Cuba, au dreptul sa primeasca asistenta medicala fara plata.
|
| |
|