Site-urile de file sharing va pot face o surpriza neplacuta
Data: Friday, July 05 @ 04:06:30 CEST
Subiect: IT/Software/Hardware


Multe case de discuri au gasit o noua metoda de a lupta impotriva site-urilor de file-sharing: ele pun capcane pentru utilizatori in incercarea de a-i decuraja sa mai descarce de pe Internet melodiile artistilor preferati.

Daca asteptati cu nerabdare ca ultimul single al lui Britney sa vi se descarce in calculator si cand il deschideti observati ca fisierul MP3 este gol, sa nu va mirati prea tare. Aceasta este noua metoda prin care marile studiouri incearca sa lupte impotriva site-urilor de file sharing. Ele au angajat mai multe companii sa distribuie pe site-uri asa-zise capcane, adica fisiere MP3 goale cu care promoveaza ideea ca primesti ceea ce platesti. Si cum in acest caz nu platesti, atunci nici nu poti sa ai pretentia sa primesti ceva de calitate.

Recording Industry Association of America (RIAA), care reprezinta gigantii din domeniu - Bertelsmann AG, AOL Time Warner Inc, Sony Corp, Vivendi Universal - a pus la cale un alt plan pentru a opri acest fenomen de file-sharing: doreste sa dea in judecata utilizatorii individuali, nu doar site-urile.

Aceasta idee a starnit valuri de comentarii printre companiile de muzica. Analistii sunt de parere ca acest pas ar insemna declansarea unui razboi impotriva celor care prefera muzica in format digital. Dupa estimarile acestora, numarul downloadarilor de pe Kazaa si Morpheus se ridica la 90 de milioane pentru fiecare dintre cele doua site-uri.

Processele vor ii au ca tinta pe cei care downloadeaza foarte multe muzica si care isi transforma calculatorul intr-un un fel de director pentru file-sharing. Pentru aceasta, IRAA va trebui sa coopereze cu providerii de servicii de internet pentru a putea urmari adresele computerelor utilizatorilor respectivi.

Warner Music nu este nici pro nici contra ideii de a ada in judecata utilizatorii dar liderii EMI si Universal Music se opun cu tarie. Cu toate acestea, industria muzicala invinovateste site-urile de file sharing pentru 5% din declinul vanzarilor pe anul 2001 precum si de continua scaderea a acestora in 2002.

Sursa: bumerang.ro

Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=18