Umschreibungen - Echivalare carnetul de soferi eliberat in Romania
Data: Thursday, July 25 @ 06:24:49 CEST
Subiect: Informatii Utile


Sunteti deja fericitul proprietar al unui permis de conducere, dar ati obinut valorosul act in afara UE? Cine doreste totusi sa conduca pe teritoriul Germaniei, are in general nevoie de un permis de conducere nemtesc.

Sunteti deja fericitul proprietar al unui permis de conducere, dar ati obinut valorosul act in afara UE? Cine doreste totusi sa conduca pe teritoriul Germaniei, are in general nevoie de un permis de conducere nemtesc. Exceptie: Sunteti in vizita si veti conduce prin urmare numai trecator cu permisul dumneavoastra prin Germania. Daca aveti insa domiciliu stabil in Germania, trebuie sa va transcrieti permisul intr-unul nemtesc. Puteti conduce timp de jumatate de an de la dobandirea domiciliului stabil in Germania cu permisul strain, dupa care aveti nevoie de documentul german. Transcrierea trebuie efectuata in decurs de maxim trei ani de la declararea domiciului german, altfel veti fi considerat din nou incepator. Si acuma partea proasta. Carnetul de sofer romanesc dupa cum bine stiti nu este recunoscut, adica nu se face asa cu una cu doua... Pasii care trebuie facutzi? Ha ha ha... Cred ca-i stiti, da eu ii mai enumar odata:
1. curs de prim ajutor
2. traducerea carnetului romanesc de catre notar autorizat de Germania (se poate face la ADAC).
3. cauta scoala de soferi, si plateste inscrierea
4. depune actele la birou (Strassenverkehrsamt) si asteapta (de la o luna in sus).
5. examene : teoretic si practic
Am exclus pasii :invatzati pt teoretic, luatzi 2-4 ore pentru practic, plateste examinarile. Sun pasi evidentzi. Cine e de vina pentru situatzia asta? Astept comentarii...

Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=63