Publicare detaliilor despre viata privata a cuiva atrage excludere definitiva?
Da
54%
[ 27 ]
Nu
32%
[ 16 ]
Ma abtin
14%
[ 7 ]
Voturi totale : 50
Autor
Data inscrierii: Sep 13, 2003 Locatie: Saarbrooklyn
Trimis: 02 11 2006, 15:27 Titlul subiectului:
webmaster a scris:
In cazul in care un membru al acestui forum da detalii (pe privat sau public) despre viata privata a unui alt membru atrage asta excludere definitiva de pe forum?
pai daca e pe privat e ca o barfa si daca persoana "barfita" afla, e problema ei cum se descurca cu "barfitorul". ca alege mesajele private pe forum sau trimite un mail sau cetuieste cu cineva nu schimba forma "nepublica" a rautatii. io zic sa se dea afara (daca e posibil asa ceva) numai daca a postat ceva pe "public" , daca si persoana atinsa se sesizeaza si daca gravitatea faptei atrage oprobiul unanim (vreau sa zic ca daca zice cineva de mine ca am ochi albastri si mustata nu consider asa grav desi e o informatie despre persoana mea). daca stau si ma gandesc, conform criteriilor de mai sus as fi trebuit dat o data afara de pe forum... _________________ De aceea s-a numit cetatea aceea Babilon, pentru ca acolo a amestecat Domnul limbile a tot pamantul si de acolo i-a imprastiat Domnul pe toata fata pamantului.†
Stai sa vaz daca inteleg:
A stie despre B ca este ciung, si neintrebat ii scrie lui C ceva de genul: "Bah, da' si ciungu' ala de B... ".
Acu', sunt 2 variante:
- e scris in forum ... Tja, neplacut ... Insa intr-adevar, daca aspectul asta il deranjeaza pe B, care stie ca nu el i-a spus lui A informatia, sau ca i-a spus, da' i-a cerut explicit sa-si tzina gura, ei bine, da, administratia poate sanctiona pe A, la cerere lui B, dar in mod clar nu cu excluderea ... E treaba de netiquette sa nu dezvalui tu mai mult despre o persoana decat vrea acea persoana ... Si cine nu stie, poate fi un pic atentionat. In caz de recidiva, mai discutam .. oricum, imi amintesc mai an (2-3 ??) ca insasi administratia a publicat niste info cat se poate de private, pe un thread public, da' si-a dat seama si a ras repede posturile cu problema ... asa ca, sa fim iertatori ... cel putin la prima abatere, si sa nu tragem mai mult de o urecheala ...
- e scris MP .. ääähm, rugam onorata Administratie sa precizeze circumstantele in care dumneaei a prins de veste ca A i-a scris lui C ca B e ciung ... Tja ... in fond si la urma urmei, ce putem face ... privat = aprox = mail ... si acu' daca A ii scrie lu C un mail ca B e ciung ... ce putem sa facem ??
Cel mai grav este daca cineva cu anume drepturi pe forum intra in posesia anumitor informatii private si apoi le divulga mai departe .... asta este intr-adevar foarte grav ... pe locul doi ca gravitate este asa cum zisai cazul in care B ii spune lu' A ca e ciung, si ii cere sa-si tina gura, ceea ce A nu face ... da'n fond este ca-n viata ... tre' sa ai grija ce si cui spui, atunci cand treci de nivelul posturilor intr-un thread public ... Pentru astfel de cazuri rugam administratia sa spuna despre ce-i vorba, ca sa stim si noi cu cine avem de a face, si de cine tre' sa ne ferim ...
In rest, nu vad ce s-ar putea face ...
Ca sa inchei: o masura dura nu se preteaza decat eventual la Administratie insasi, daca si numai daca au dezvaluit cu rea intentie informatii obtinute datorita drepturilor pe care le au ... In rest ... e ca-n viata !
.. oricum, imi amintesc mai an (2-3 ??) ca insasi administratia a publicat niste info cat se poate de private, pe un thread public, da' si-a dat seama si a ras repede posturile cu problema ...
hm,.. adevarat ?! ,.. chiar si administratia ?!
pe de alta parte, si io-s de parere ca "administratia" nu prea stie ce vrea cu topicul acesta, nu este clar de fel,.. dar vaz ca o gramada de oameni s-au inghesuit sa voteze, intr-o directie sau alta
acum daca oricum nu stim despre ce este vorba,.. se arata totusi si o problema oarecum technica,.. oare cati din membrii forumului ar trebui sa voteze pentru un rezultat elocvent ?!
vaz in prezent numaru de 4705 membrii, oare o ajunge 0,5 procente ?!
intr-o directie sau alta ?!
Danke..din pacate un raspuns cam prea amplu..eram si eu curios cam cum e viata de Forummaister, trebuie sa ai grija ce scriu membrii cu membrele? ai vreo responsabilitate ca pe site-ul tau isi dau unii aiurea cu parerea, ca se injura..trebuie sa fii in zona tot timpul....poate ne spui si noua ..asa ca pentru proprii (l)useri
Eu inteleg ca problema este seriosa. Insa asta nu rimeaza cu flexibilitatea cadrului in care ati amplasat intrebarea. Deci...?
Treceti la caz cat mai concret, eventual ce tip de informatii s-au dezvaluit (kontonummer??) si cam care-i scopul banuit ala cestei actiuni. Unii isi mai pierd rabdarea si gresesc - nu cred ca trebuie exclusi in aceste cazuri.
Imi amintesc de un user (cel ce se dadea mare cunoscator de probleme AB in de) care, desi nu a publicat informatii private, s-a dovedit destul de rau intentionat si a fost in cele din urma suspendat. Cam asa ceva ar trebui sa se intample in oricare alte situatii. _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk?
Eu zic ca nu.
Dezvaluirea unor info private se poate face pe orice forum si oricum ar fi.
Pe cine intereseaza niste info private despre cineva care nu stim cine e si spuse de altcineva care nu stim cine e. E o problema de bun simt, de acord, dar nu are legatura cu forumul. Nu vad de ce ar trebui exclus.
E treaba celor in cauza.
Data inscrierii: Jul 08, 2005 Locatie: Fish, chips, cup'o'tea, bad food, worse weather, Mary F***ing Poppins
Trimis: 02 11 2006, 22:58 Titlul subiectului:
MC a scris:
Eu zic ca nu.
Dezvaluirea unor info private se poate face pe orice forum si oricum ar fi.
Pe cine intereseaza niste info private despre cineva care nu stim cine e si spuse de altcineva care nu stim cine e. E o problema de bun simt, de acord, dar nu are legatura cu forumul. Nu vad de ce ar trebui exclus.
E treaba celor in cauza.
si parerea mea, e inevitabil ca multi membri ai forumului se vor cunoaste si vor 'share'-ui informatii...lumea 'virtuala' e de fapt un pas spre lumea reala, desi suna ciudat expresia, dar principalul motiv ptr. a te conecta la un forum e de a cunoaste oameni noi, de a lega prietenii...in ultima instanta de a transforma personajele virtuale in prieteni reali, ce sens are formularea ce sta la baza thread-ului?!? si ca in orice comunitate se aplica regula bunului simt, cine se sustrage va deveni oricum un 'paria', nu e nevoie de masuri punitive...in fine, cu scuzele de rigoare, eu chiar n-am inteles absolut deloc ce a stat la baza acestui thread...
Daca era vorba de administratie crezi ca s-ar mai fi intrebat public?
Evident ca nu Insa voiam doar sa precizez ca fara sa am date referitoare la cazul in speta, as considera apriori ca o excludere este indicata numai in cazurile grave precum cel expus de mine mai sus ...
Judecand dupa gravitatea exprimarii tale, Webmaster, cred ca problema este serioasa, si nu ascund ca as putea sa-mi schimb parerea in cazul in care as stii despre ce-i vorba ... insa in cazul de fata eu ma abtin. Sunt atat de multe questii care pot fi cunoscute de unii despre altii aici, in comunitatea noastra "ro-de" incat (aproape) totul este posibil ...
Pentru a pune capat discutiilor de pe forum privind acest subiect:
Lumea "virtuala" a forumului este o lumea virtuala si este alegerea
fiecarui membru cat si cum isi face publica viata privata in acest
cadru.
Publicarea de informatii personale fara caracter profesional (precum
in cazul medicilor, dentistilor pe care ii recomandati) si aici se
includ, dar nu se limiteaza la, nr .telefon, adresa, preocupari
personale, hobbiuri, in discutiile de pe forum (sau raspandirea
acestora prin mesaje private) despre un alt membru al acestui forum,
in conditiile in care un utilizator nu are acceptul acelei persoane de
a le face publice, indiferent de modul in care au fost obtinute aceste
informatii, NU este acceptata in acest forum.
Utilizatorul cu nicknameul man nu a inteles se pare tocmai separatia
dintre aceste doua planuri virtual si real si a incalcat regula scrisa
sau chiar doar de bun simt de mai sus si a facut publice informatii
private despre un alt membru al forumului. De aceea pe langa cele
scrise mai sus, va sugeram sa fiti prevazatori cu ce informatii
furnizati sau lasati la indemana lui.
De asemenea man are la dispozitie 2 saptamani in care sa se gandeasca
daca vrea sa faca parte din aceasta comunitate in conditiile exprimate
mai sus.
In plus, oricine se va abate de la aceasta regula va primi cartonasul
rosu fara sondaje si alte threaduri de lamurire.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.