Trimis: 03 02 2010, 21:43 Titlul subiectului: Behindert -Copii cu dizabilitati
No servus, bantui de cateva ore pe pagini, am aflat multe informatii care-mi vor fi de folos, unul insa nu l-am gasit. Am o fetita cu Sindrom Down, are peste 2 ani, pentru binele si viitorul ei vrem sa ne stabilim in Germania, avem unde locui (tata si fratele meu sint acolo din '92). Cunoaste cineva cel mai rapid mod de a beneficia de asistenta sociala pentru copii cu probleme, de a-i integra intr-un program de recuperare ..etc. Si credeti ca vom intampina probleme datorita acestui fapt? Daca cineva are informatii va rog mult, orice info e binevenita. Multumesc. _________________ cool baby.
Am avut ceva probleme cu fetita in ultimul timp asa ca nu am mai fost pe forum o vreme.
Dupa cum am scris vrem sa venim in Germania, provocarea cea mai mare va fi gasirea unui loc de munca, situatia stiu ca nu e roz, eu ma descurc cu germana, sotul aproape deloc, criza este in toi...Teama mea cea mai mare este - ce facem in cazul in care se intampla ceva cu fetita noastra iar noi nu beneficiem de asigurare medicala inca! I-am facut un card european de sanatate dar stiu ca pot aparea probleme, ce m-ar interesa sa aflu este: ce inseamna Familienversicherung, exista posibilitatea sa fie si ea asigurata pe asigurarea tatalui meu? Am cautat pe net dar ma pierd in exprimarile intortocheate din limba germana.
Multumesc pentru orice raspunsuri. _________________ cool baby.
Intrebare intrebatoare: Sa presupunem ca am gasit un contract de munca pt sotul meu, ar fi doar pe 9 luni, cu posibilitate de prelungire, dar nu include asigurare medicala. Poate sa-si faca singur o asigurare medicala in Germa? Si inca ceva, pot aparea capcane in contractul de munca? Din experienta voastra; la ce ar trebui sa fiu atenta inainte de a-l semna?? Multumesc mult. _________________ cool baby.
Daca e angajat, angajatorul e _obligat_ sa plateasca partea sa din KV/RV/PV/AV, adica 50% din costurile respective. E ilegal sa nu le plateasca si e un delict suficient de serios ca sa se lase cu cazier!
E foarte probabil sa nu fie specificat in contract pentru ca e subinteles. _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk?
Inca nu am vazut contractul, am vorbit doar la telefon despre posibilitatea asta. Deci sa inteleg ca daca exista un contract de munca e musai sa fie incluse si contributiile, la fel ca la noi dealtfel, nu? No, acu' sunt curioasa sa vad ce se mai intampla....o sa revin daca am ceva neclaritati. Multam fain de raspunsuri. _________________ cool baby.
Acusi se fac 3 luni de cand suntem in .de, cautam joburi de nebuni, nu am gasit nimic, dar inca nu disperam.
As mai avea o intrebare, poate stie cineva si ma lumineaza!! Oare nu exista nici o modalitate sa primesc drept de lucru (si nu numai) in baza faptului ca sunt fiica tatalui meu care e in .de de 20 de ani? Chestia cu reintregirea familiei se aplica? Ori ar fi trebuit sa apar pe aici inainte de a implini 18 ani?? Ori nici nu are rost sa mai pun intrebarea asta??!! Nu mai am nervi...mai ales ca e musai sa intru in sistem pentru fetita noastra, deja am pierdut cateva luni, luni in care nix gradi, nix socializare, nix terapii, nix,nix,nix...
Multam fain pentru orice raspunsuri. Lu _________________ cool baby.
Prima veste buna din astea 3 luni de Germania - pe care simt nevoia sa o impartasesc - Luni 4 oct, sotul meu este chemat la interviu pentru angajare. Daca va reusi voi fi cea mai fericita femeie din Germania, .
Si daca tot scriu hai sa intreb (chiar daca e un pic prematur) Ce treapta de impozitare ar fi bine sa alegem?? Multam fain pt raspunsuri, va salut Lu _________________ cool baby.
Prima veste buna din astea 3 luni de Germania - pe care simt nevoia sa o impartasesc - Luni 4 oct, sotul meu este chemat la interviu pentru angajare. Daca va reusi voi fi cea mai fericita femeie din Germania, .
Si daca tot scriu hai sa intreb (chiar daca e un pic prematur) Ce treapta de impozitare ar fi bine sa alegem?? Multam fain pt raspunsuri, va salut Lu
sincer ma bucur pentru tine
sper sa se angajeze sotul tau
sa ne tii la curent cu informatiile
va tin pumnii!
Bafta! _________________ Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Iupiiiiii ! Am reusit! Adicatelea sotul meu a reusit!! Dupa interviul de luni a fost chemat azi pentru a clarifica unele aspecte, iar d-na de la firma a povestit ca initial a vrut sa-l ia ca si helfer dar pt ca cei de la AA i-au spus ca probabil va dura 3 luni, atunci s-a enervat: "Ok, il iau ca fachman si il vreau din 11 oct! " raspunsul a fost: "Din 11 octombrie nu se poate, dar facem tot posibilul pentru data de 18 oct". Am avut noroc pentru ca doamna de mai sus era deja nervoasa pe AA pt ca i-au trimis vreo 40 de candidati din care doar unul s-a deranjat sa vina la interviu.
Faptul ca sotul nu vorbeste decat f putin germana nu a deranjat, vorbeste in schimb italiana, va avea colegi italieni si cativa romani.
Iar eu ma bucur tare tare, chiar daca nu s-a semnat inca contractul, macar sunt sigura ca intr-adevar vor sa-l angajeze.
Salut tuturor si sa auzim de bine. Lu _________________ cool baby.
Mi-a ajuns la urechi un zvon (sursa neoficiala) - Trebuie sa lucrezi 2 ani pentru a primi permis de lucru nelimitat, Stie cineva ceva despre asta???
Multumesc. _________________ cool baby.
da,da, la fel ni s-a spus si noua cind am cerut permisul. Zvonul de care vorbeam este nou nout! se vorbeste despre modificarea regulilor, si prelungirea la 2 ani. Eram curioasa daca a mai auzit cineva ceva despre subiectul asta?? _________________ cool baby.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.