Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - ajutati-ma cu niste informatii!
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

ajutati-ma cu niste informatii!
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Rezidenta in Germania
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    daniel_2010

Data inscrierii: May 07, 2010

MesajTrimis: 03 04 2011, 7:54    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Salutare,
    subscriu in totalitate opiniei despre medicii din Ro. Exceptiile confirma, din pacate, regula. Avem un caz similar in familie (Daria Sarbu) si este tragic modul cum arunca "medicii" cu verdicte.
    In primul rand cred ca nu ar trebui sa va orientati spre o pensiune sau ceva de genul asta. Avand in vedere perioada de sedere (min 6 luni), mai potrivit ar fi un apartament de 2 camere. Nu uitati ca aveti si voi nevoie de odihna si confort (cel putin psihic). Problema este ca cineva de acolo trebuie sa va ajute cu inchiriatul, nemtii vor fi reticenti la inchiriat strainilor care nu lucreaza in DE........., fara venit.....Cei de la Biserica Ortodoxa pot acorda sprijin, dar mai eficient ar fi un roman stabilit de ceva timp acolo. Din cate am vazut se poate gasi ceva decent la 600/luna. Probabil ca realist ar fi sa luati in calcul o cheltuiala de 1200 EUR/luna (2 parinti, 1 copil), dar sunt forumisti care pot aprecia mai exact.
    Maine vorbesc cu partenerii mei de acolo sa vedem cu ce ne pot sprijini.
    Bafta!
    Bismark

Data inscrierii: Jan 15, 2006

MesajTrimis: 03 04 2011, 8:06    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

uioreanu a scris:
    s-a gasit o cazare nepretentioasa cu un telefon (200€/luna, 4km de spital, perioada lunga) . urma ca OP sa se hotarasca.
    Felicitari!!
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    Prejudice

Data inscrierii: Mar 20, 2011

MesajTrimis: 03 04 2011, 9:50    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Mda....
    Sus
    tavisor

Data inscrierii: Sep 28, 2007

MesajTrimis: 03 04 2011, 22:24    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

daniel_2010 a scris:
    Exceptiile confirma, din pacate, regula...

Trist dar adevarat. Si mai trist este ca o mana se spala pe alta! Adica expertizele legale in cazuri de decese din neglijenta medicilor sunt formulate asa incat sa para ca nu se putea face nimic si sa iasa colegul basma curata.
    Prejudice

Data inscrierii: Mar 20, 2011

MesajTrimis: 04 04 2011, 11:45    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Da, da asa este. Iubesc dreptatea de turma. In Germania totul e perfect, de aceea ne-am si mutat cu totii aici.
    In Romania medicii sunt niste nesimtiti nepregatiti. Si prosti pentru ca lucreaza pe nimic. A....dar cred ca sunt off topic.
    Sus
    tavisor

Data inscrierii: Sep 28, 2007

MesajTrimis: 04 04 2011, 12:27    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Prejudice a scris:
    Da, da asa este. Iubesc dreptatea de turma. In Germania totul e perfect, de aceea ne-am si mutat cu totii aici.
    In Romania medicii sunt niste nesimtiti nepregatiti. Si prosti pentru ca lucreaza pe nimic. A....dar cred ca sunt off topic.

Cauta threadul cu ce merge prost in Germania si vei vedea ca nu e vorba de o dreptate de turma si ca unii dintre cei de aici (cel putin eu) nu idolatrizam deloc Germania. Ba dimpotriva nu ne plac destule lucruri pe aici.
    Aici insa exista necesitatea responsabilitatii pentru actiunile tale la locul de munca. Mai ales in domeniul medical asta e o necesitate.
    MC

Data inscrierii: Nov 11, 2003

MesajTrimis: 06 04 2011, 10:58    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Prejudice a scris:

Doua puncte aici, daca permiteti:
    1. Nu e vorba de "toti" sau cazuri speciale ca stim noi pe cineva care face nu stiu cum.
    In general, aici, lucrurile sunt mult mai aproape de ceea ce cu totii am considera o normalitate acceptabila prin comparatie cu ce e in Ro unde constatam ca normalitatea nu este acceptabila. Altfel spus, ce e obisnuit in Ro, aici e mai degraba exceptie, nu e vorba ca nu sunt bune si rele si intr-o parte si alta, ponderea lor e diferita.
    2. Cand am avut de a face cu medicii in Romania am fost surprins sa vad ca nu lucreaza de loc "pe nimic" asa cum ai precizat mai sus.
    Sus
    MihaiAlex
    Stahanovist de curte

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 07 04 2011, 7:17    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

MC a scris:

aici, lucrurile sunt mult mai aproape de ceea ce cu totii am considera o normalitate acceptabila

...o experienta personala legata de aceasta "normalitate" a fost aceea de a fi tratat de sinuzita cind eu aveam aprindere la plamani,la un cunoscut cabinet medicat privat din buricu' Muenchen-ului...norocul meu ca m-am gindit sa mai incerc si la un medic roman(tot la M) care m-a diagnosticat in 3 minute
    De atunci si pina am parasit Vaterland-ul pentru Mutterland am evitat cu mare grija doctorii germani
    MC

MesajTrimis: 07 04 2011, 7:20    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

MihaiAlex a scris:
    MC a scris:

aici, lucrurile sunt mult mai aproape de ceea ce cu totii am considera o normalitate acceptabila

...o experienta personala legata de aceasta "normalitate" a fost aceea de a fi tratat de sinuzita cind eu aveam aprindere la plamani,la un cunoscut cabinet medicat privat din buricu' Muenchen-ului...norocul meu ca m-am gindit sa mai incerc si la un medic roman(tot la M) care m-a diagnosticat in 3 minute
    De atunci si pina am parasit Vaterland-ul pentru Mutterland am evitat cu mare grija doctorii germani

Inteleg ca locuiesti la Timisoara?
    Sus
    MC

MesajTrimis: 07 04 2011, 7:22    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

In fine, n-are importanta.
    Retractez si ii dau dreptate lui Mihai-Alex.
    Sistemul medical din Romania e mai bun decat cel din Germania.
    Voi sfatui colegii si cunostintele din Germania sa mearga in Romania pentru tratament.
    Sus
    MC

MesajTrimis: 07 04 2011, 7:26    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

De asemeni, sfatuiesc romanii sa nu mai mearga la tratament in strainatate care viena care regensburg ci sa ramana la fata locului unde vor primi un tratament corespunzator pe durata vietii.
    Sus
    MihaiAlex
    Stahanovist de curte

MesajTrimis: 07 04 2011, 7:28    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Cine a vorbit de sistemul medical din romania?Daca tie ti se pare ca e mai bun ca-n germania,sa fii sanatos;mie mi se pare ca e la ani-lumina in urma;eu vorbeam despre oameni din sistem,dar evident ca trebuie sa citesti tot postul ca sa intelegi ce am spus
    MC

MesajTrimis: 07 04 2011, 7:35    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Mihai, eu am citit tot postul.
    Tu nu l-ai citit pe al meu.
    Nu poti compara cel mai bun medic din ro cu cel mai prost din de ca apoi sa dai nu stiu ce exemplu extrem pe care l-ai patit chiar tu daca nu cumva o cunostinta foarte apropiata.
    Ansamblul si statistica, astea sunt comparabile.
    Deci e vorba de sistem.
    Sus
    MihaiAlex
    Stahanovist de curte

MesajTrimis: 07 04 2011, 7:41    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

MC a scris:
    Mihai, eu am citit tot postul.
    Tu nu l-ai citit pe al meu.
    Nu poti compara cel mai bun medic din ro cu cel mai prost din de ca apoi sa dai nu stiu ce exemplu extrem pe care l-ai patit chiar tu daca nu cumva o cunostinta foarte apropiata.
    Ansamblul si statistica, astea sunt comparabile.
    Deci e vorba de sistem.

...scuze,da' nu inteleg nimic din ce spui;asa ca renunt icon_smile.gif
    O zi excelenta icon_smile.gif
    MC

MesajTrimis: 07 04 2011, 7:44    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Si tie.
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Rezidenta in Germania Ora este GMT
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2
    Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media