Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Vreau sa cumpar o masina...
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Vreau sa cumpar o masina...

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Asigurari si auto
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    Johnny_h

Data inscrierii: Aug 22, 2011

MesajTrimis: 08 09 2011, 20:06    Titlul subiectului: Vreau sa cumpar o masina... Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

care sa ma duca pana acasa si acolo sa o vand pentru piese de schimb pentru ca taxele de inmatriculare sunt mari. Am gasit un VW Golf 1.6 diesel din 91 intr-o stare buna la 400 euro, banuiesc ca ar mai lasa de acolo. Am inteles ca daca nu are numar masina ar fii radiata si ar trebui sa platesc suplimentar sa o repun pe drum. TUV are pana in 02/2012. care ar fii taxele de repunere pe sosea, asigurare, sau mai stiu eu ce ar mai trebui platit sau ce masina sa caut ca sa ies cat mai ieftin avand in vedere ca doar drumul pana acasa o sa o folosesc. Daca varsta ar conta, in analiza, am 25 de ani. Intentionez sa plec acasa in Decembrie. Multumesc mult
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    george2209

Data inscrierii: Dec 12, 2005

MesajTrimis: 09 09 2011, 10:48    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Pai iti trebuie asa:
    1. Actele masinii (Brief + Schein)
    2. Un act de identitate.

Ai apoi 2 variante:
    1. Sa iti iei numere rosii (pe o luna) insa atunci masina trebuie sa aiba TÜV valabil.
    2. Sa iti iei numere galbene pe 5 zile. Pt astea nu iti trebuie TÜV.

Pasii sunt asa:
    1. Pe langa Zulassungsstelle mergi la aia care fac si numere. De acolo iei numere galbene(sau rosii) + asigurare. Daca iei nr. galbene cu tot cu asigurare te costa cam ~100-130Eur.
    2. Cu hartia de asigurare + acte masina mergi la Zulassungsstelle si de acolo iti iei o hartie pe care scrie ce numar primesti la masina. Platesti cam 10-11 Euro.
    3. Mergi cu hartia de numere inapoi la aia care fac numerele si ei ti le fac (fizic din tabla icon_smile.gif ).
    4. Te intorci cu numerele la Zulassungsstelle ca sa iti puna abtibildul pe numere (sa nu iti uiti la pasul asta buletinul acolo!!).
    5. Pleci in Ro.

Cost ~ 150 Euro cu numere galbene pe 5 zile, ~220cu rosii pe o luna
    Timp ~20-30 min (daca e coada).
    Sus
    Johnny_h

MesajTrimis: 09 09 2011, 17:52    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

iti multumesc frumos pentru sfaturi si detalieri.....in cazul in care masina e mai noua si doresc sa o tin pentru mai mult timp ( in ideea ca ma voi intoarce la anul inapoi) si are numere de germania....si doresc doar sa fac un contract de vanzare cumparare, 1 numere sa ramana aceleasi.....si 2 vanzatorul sa isi ceara numerele. costurile ar fii aceleasi? asigurare, transcriere sau mai stiu eu... am cautat masini pe mobile.de si autoscout.de dar unele nu au numere de inmatriculare, sa inteleg ca sunt radiate...
    Sus
    dead-cat

Data inscrierii: Feb 04, 2003

MesajTrimis: 09 09 2011, 18:23    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

nimeni n-o sa-ti dea masina inmatriculata pe el, cu numerele vechi. daca in fotografie mai vezi numerele, o sa mearga cu tine la Zulassungstelle, o s-o radieze si apoi o sa-ti dea actele. la cate probleme poti sa ai daca nu radiezi masina la vanzare, n-o sa ti-o dea nimeni cu numerele vechi. never ever.
    george2209

Data inscrierii: Dec 12, 2005

MesajTrimis: 09 09 2011, 18:31    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

pai...daca vrei sa iei masina cu numerele inseamna ca o inscrii in Germania. Aia e o alta procedura.
    Nu inteleg, o vrei pt RO sau pt DE?

In legatura cu numerele...99% din vanzatori isi scot masina din circulatie inainte sa o vanda. Acei 1% din cei ce nu o fac sunt inconstienti (daca vrei detalii "de ce" iti dau separat).

Oricum ar fi, calculeaza asa:

1. VEZI masina. Daca nu te pricepi ia cu tine pe careva care stie la ce sa se uite. Vezi macar: nivel ulei + calitate (daca e prea vascos si albicios inseamna ca garnitura de chiuroasa e pe duca.), radiatorul daca curge, fa un test si treci cu cutia de viteze prin toate treptele, vezi daca ambreiajul la capat de cursa face "clantz" inseamna ca e pe duca..ultima e asa critica)..Nu uita! Vei merge pana in RO cu ea si daca ramai prin Austria pe drum o sa te coste scump.
    2. nu da pretul care ti se cere NEVER...negociaza cat de putin
    3. apoi faci actele si numerele.

Daca masina e prea departe (mai mult de 50Km in jurul tau) NU te duce dupa ea. Probabilitatea ca o masina prea ieftina aflata la mama naibii sa fie buna e 0,000001% (din experienta icon_smile.gif ). Mai bine viziteaza 10 masini in jurul tau decat una la cucu bau.

Si intr-un final...mai tine si de noroc..icon_smile.gif
    Sus
    Johnny_h

MesajTrimis: 09 09 2011, 19:03    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

exact sa o inscriu in germania pentru a nu plati taxa de poluare in tara, in eventualitatea in care o sa continui colaborarea cu neamtul si la anul si sa ma intorc cu ea in Germania. Am tot citit si ar conta si daca am garaj sau nu....varsta care o am...25 de ani...si daca e benzina sau diesel in privinta impozitului sau a asigurarii, a capacitatii cilindrice.
    Daca neamtul de la care o sa cumpar masina a platit impozitul, eu mai trebuie sa platesc ceva? La fel si cu asigurarea, e transmisibila?
    Sus
    Johnny_h

MesajTrimis: 09 09 2011, 19:17    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

ma rog ca sa nu iau numere de o luna...sa fiu limitat de timp in cazul in care ma intorc doar in martie sa zicem.....
    Sus
    Johnny_h

MesajTrimis: 09 09 2011, 20:27    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Johnny_h a scris:
    ma rog ca sa nu iau numere de o luna...sa fiu limitat de timp in cazul in care ma intorc doar in martie sa zicem.....

si in cazul in care masina nu are TUV sau expira in curand, ceea ce ma gandesc ca nu e recomadat, care ar fii costurile, inafara faptului ca ar trebui sa repari ceva la ea
    Sus
    Johnny_h

MesajTrimis: 09 09 2011, 20:34    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Johnny_h a scris:
    Johnny_h a scris:

si in cazul in care masina nu are TUV sau expira in curand, ceea ce ma gandesc ca nu e recomadat, care ar fii costurile, inafara faptului ca ar trebui sa repari ceva la ea

si de preferinta sa caut masini la persoane private sau in parcuri?

imi cer scuze ca am atatea intrebari si va tot chiunui!!! eusa_eh.gif
    Sus
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

Data inscrierii: May 14, 2004

MesajTrimis: 10 09 2011, 3:32    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Amice, ceea ce incerci ru aici de fapt e sa schimbi numerele de Bulgaria cu cele de Germania, nu ?

Grin grin - don’ muv, men‘catze-a-sh
    Sus
    MC

Data inscrierii: Nov 11, 2003

MesajTrimis: 10 09 2011, 7:54    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Johnny_h a scris:
    exact sa o inscriu in germania pentru a nu plati taxa de poluare in tara, in eventualitatea in care o sa continui colaborarea cu neamtul si la anul si sa ma intorc cu ea in Germania. Am tot citit si ar conta si daca am garaj sau nu....varsta care o am...25 de ani...si daca e benzina sau diesel in privinta impozitului sau a asigurarii, a capacitatii cilindrice.
    Daca neamtul de la care o sa cumpar masina a platit impozitul, eu mai trebuie sa platesc ceva? La fel si cu asigurarea, e transmisibila?

Masina in Germania se imnmatriculeaza in localitatea unde locuiesti.
    Mergi la inmatriculare cu hartia de la primarie cum ca unde locuiesti si inmatriculezi in Germania, altfel, iei numere de export.
    Sus
    Johnny_h

MesajTrimis: 10 09 2011, 20:51    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

si costurile estimative? asigurare, impozit si ce ar mai fii de platit?
    Sus
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

Data inscrierii: May 14, 2004

MesajTrimis: 11 09 2011, 14:26    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Cauta cu atentie in sectiunea asta. Subiectele au fost discutate in multiple topic-uri. Daca ai intrebari suplimentare, incearca sa fie la obiect.

Grin grin - don’ muv, men‘catze-a-sh
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Asigurari si auto Ora este GMT
    Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media