Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Apocalipsa financiara?
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Apocalipsa financiara?
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 73, 74, 75 ... 85, 86, 87  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Finante
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    neanicu

Data inscrierii: Feb 16, 2004

MesajTrimis: 23 09 2013, 14:12    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

poanta zilei de ieri:

"4,9% für die AfD sind immerhin 9,8% in D-Mark"
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    DanD
    Ibiza Master

Data inscrierii: Jul 08, 2005
    Locatie: Fish, chips, cup'o'tea, bad food, worse weather, Mary F***ing Poppins

MesajTrimis: 23 09 2013, 14:12    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

nicu a scris:

"This is a big subject and cannot be adequately addressed in a short note. A basic problem is that in commenting on economies that deviate from Anglo-American textbook norms, the Anglophone press is highly unreliable.

Apreciez asta, tocmai de aia m-am referit la ce zice un jurnalist german, fost la Die Welt si citat de BBC.
    nicu

Data inscrierii: Sep 10, 2002

MesajTrimis: 23 09 2013, 14:47    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

DanD a scris:
    nicu a scris:

"This is a big subject and cannot be adequately addressed in a short note. A basic problem is that in commenting on economies that deviate from Anglo-American textbook norms, the Anglophone press is highly unreliable.

Apreciez asta, tocmai de aia m-am referit la ce zice un jurnalist german, fost la Die Welt si citat de BBC.

Hihi, depinde, aici vad ca se zice "Alan Posener (* 8. Oktober 1949 in London) ist ein britisch-deutscher Journalist."
    La urma urmei parca pana si regina e nemtoaica icon_wink.gif
    Sus
    dan02
    Bavarez Liberal

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 24 09 2013, 7:41    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

DanD a scris:
    E situatia in Germania atat de doom&gloom precum o zugraveste nenea asta, Alan Posener?
    http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-24157440
    Citat:
    What has made Germany so strong is mainly the weakness of others.

pai nu e asa si in fotbal?
    si daca ar da fiatul faliment, cum a dat trabantul dupa unificare, so what? (cu tot cu chrylser, ex-daimler).
    pe de alta parte, am cautat in presa internationala (inclusiv gazeta sporturilor), peste tot merkel e marea carmace. nimeni nu pomeneste ca daca steinbrück vrea ciolanu, face rot-rot-grün cat ai zice pat. sau e asa normal ca politicienii sa se tina de cuvant?
    Sus
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

Data inscrierii: May 14, 2004

MesajTrimis: 26 09 2013, 19:11    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

N-am sa fac nimic altceva decit sa citez titlul original al articolului Finnishing the job. Nokia destroyed but Ex-CEO gets US$25 million to rejoin Microsoft. Incompetenta sau bucla balcanica ? icon_biggrin.gif

Grin grin - don’ muv, men‘catze-a-sh
    Sus
    Intrinsec

Data inscrierii: Dec 13, 2011

MesajTrimis: 01 10 2013, 19:07    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

tibib a scris:
    Lumea buna scoate banii din banci si-i baga in imobiliare, actziuni, paduri, ogoare:

Mie nu mi se pare o miscare sigura. Motivele:

1. Argumentul lichiditatii, foarte important in plina criza.
    2. Imobilitate si nesiguranta. Cand bancile cad, economia cade, nu stii cine ajunge la putere, istoria ne arata ca pot foarte bina sa ajunga niste dementi sustinuti de marea masa care nationalizeaza tot.
    3. Afacere proasta, in imobiliare nu investesti cand preturile stau intr-un fir de par si nici macar nu reflecta realitatea economica.

Bancile nu cad peste tot in lume pentru ca nu toate au actionat la fel de prost. E ca si cum ai spune ca toate firmele sunt egale, toti oameniii sunt egali etc.

Eu cred ca cei care investesc in momentul asta in imobiliare gresesc, eu as ramane lichid pana la momentul oportun si as fi atent pe mana cui si in ce moneda imi tin economile.
    Sus
    MC

Data inscrierii: Nov 11, 2003

MesajTrimis: 01 10 2013, 19:58    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Intrinsec a scris:

2. Imobilitate si nesiguranta. Cand bancile cad, economia cade, nu stii cine ajunge la putere, istoria ne arata ca pot foarte bina sa ajunga niste dementi sustinuti de marea masa care nationalizeaza tot.
    Eu cred ca cei care investesc in momentul asta in imobiliare gresesc, eu as ramane lichid pana la momentul oportun si as fi atent pe mana cui si in ce moneda imi tin economile.

Draga intrinsecule:
    Au trecut timpurile, cu exceptia cazului ca locuiesti la Moscova. In lumea civilizata nu se mai nationalizeaza, si daca, nu conteaza ce ai avea tu "licjhid" daca te poti tine, nimic nu ar mai conta nimic.
    <--->
    Sus
    MC

Data inscrierii: Nov 11, 2003

MesajTrimis: 02 10 2013, 5:56    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Intrinsec a scris:
    ...

Imi cer scuze, ai evident dreptul la propria opinie.
    Si poate ca nici macar nu esti paranoic, desi nu negi ferm, poate a fost o interpretare grabita.
    Afirmatiile tale pot fi interpretate si altfel.
    In rest, lasa-mi virgulile in pace, poate nu le-ai inteles tu rostul.
    Sus
    tibib
    Biciclist Fruntas

MesajTrimis: 02 10 2013, 6:09    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

In imobiliare nu mi-as baga nici eu banii astazi; doar in terenuri agricole la pretzul corect.
    Cu banii la saltea iara nu as sta, de frica inflatziei.

Poate nu am nuantzat eu corect ideea, revin la citatul pe care l-am plasat si in postul de acum cateva luni:
    Citat:
    Die Strategie der Reichen laute stattdessen, direkt in produktive Sachwerte wie Unternehmen, Immobilien, Agrarland oder Forst zu investieren

Daca as avea bani de investit, accentul l-as pune pe mijloace de productzie.
    Sa bagi banii intr-un angrenaj care produce valoare.
    Daca se ajunge la natzionalizare, cursul istoriei a luat-o oricum razna, banii la saltea nu cred ca ajuta prea mult.

Si indiferent de catzi bani ai, mi se pare mereu oportun sa bagi bani in educatzie.
    Chiar daca vine marea natzionalizare, daca esti in stare cu manutzele tale/capusoru' tau sa produci valoare, se cheama ca ai capital.
    Sus
    Intrinsec

Data inscrierii: Dec 13, 2011

MesajTrimis: 02 10 2013, 9:25    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

@mc iti multumesc si eu ca ti-ai cerut scuze, le accept la fel cum imi cer si eu scuze legat de partea gramaticala, chiar nu sunt obisnuiesc sa ma leg de asemenea detalii. Cat despre paranoia mea, nu judeca asa usor un text sec neconcludent.

@tibib

Ai dreptate legat de terenurile agricole, insa in afara imobiliarelor care mai presus de "paranoia" mi se par o afacere proasta la momentul asta, tinutul banilor in banci, investitul in productie sau in terenuri agricole au o componenta circumstantiala de caz. La fel cum nu orice industrie merge in vreme de criza (ba chiar se inchid pe capete) asa nici orice moneda sau institutie nu este sigura. In ambele cazuri trebuie sa actionezi informat.

Legat de anduranta. Stiu ce spui, dar pe forumul asta se poarta discutii cat de cat civilizate, prefer un atac brutal dar argumentat. In plus, cand cineva evalueaza riscuri nu exclude niciodata o idee extrema si putin probabila. Admit totusi ca e argument trantit cu putin prea multa usurinta.
    Sus
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

Data inscrierii: May 14, 2004

MesajTrimis: 16 10 2013, 21:47    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Da' chiar nimic-nimic despre incrincenarea pe citeva miliarde acolo in plus la datorie ce se da la unchiu' sem ?

Grin grin - don’ muv, men‘catze-a-sh
    Sus
    Eugen

MesajTrimis: 17 10 2013, 6:10    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

incrincenare?
    trebuie un termen nou, un mix intre shitstorm si clusterfuck: clustershitfuckstorm

interesante reactiile BASIC (cu accent pe C)
    tibib
    Biciclist Fruntas

MesajTrimis: 06 11 2013, 9:56    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Geldkonzerne unter Verdacht: Banken sollen deutschen Staat um Milliarden betrogen haben
    spiegel.de

Bancile fura de la stat miliardele, statu' face datorii sa repuna bancile pe picioare, intrebarea e cine plateste datoriile.
    IWF-ul are o idee, zeciuiala(dijma):

Irre IWF-Idee: Deutsche Sparer sollen ein Zehntel ihres Vermögens abgeben
    focus.de
    Sus
    tibib
    Biciclist Fruntas

MesajTrimis: 13 11 2013, 11:52    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Azi interviu la Deutsche Bank. Ti se si face mila de ei, au ajuns bascalia satului:

Heute-Show/Sonneborn rettet die Welt: Martin Sonneborn und die Deutsche Bank
    Sus
    tibib
    Biciclist Fruntas

MesajTrimis: 13 11 2013, 12:53    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Mi s-o atras atentzia ca am pus youtube-ul de la momentu' nepotrivit, aici corectzia:

Heute-Show/Sonneborn rettet die Welt: Martin Sonneborn und die Deutsche Bank
    Sus
    ckunst

MesajTrimis: 20 11 2013, 14:23    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

tibib a scris:
    [
    Irre IWF-Idee: Deutsche Sparer sollen ein Zehntel ihres Vermögens abgeben
    focus.de

Un transfer trebuie sa se faca intr-un fel sa altul altfel daca Germania tine sa se pastreze EUR in EU (si lobby-ul economic va face tot posibilul sa se pastreze EUR), altfel in toate tarile necompetitive din EU se va mentine somajul in masa pana cand explodeaza mamaliga.
    Germania cat e ea de "Germanie" a avut si are in continuare nevoie de "Soli" pentru a redresa si integra dezastrul economic din DDR. Doar ca "Soli" e taxat lunar si de aceea are un cu totul alt impact mental si economic decat "zeciuiala". In fond, statistic un Greencardist cu un salariu "mediu" de 50k EUR/an a platit in medie ca. 500 EUR/an Soli si deci in 10 ani ca. 5.000 EUR. Daca insa nu ar fi existat Soli si dupa 10 ani guvernul german ar fi decis sa-i impoziteze economiile de 50k EUR agonisite in 10 ani de munca cu 10% rezultatul net financiar ar fi fost acelasi insa bulversarea ar fi fost maxima ... icon_smile.gif
    Sus
    tibib
    Biciclist Fruntas

MesajTrimis: 20 11 2013, 14:43    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Acuma ce sa zic. La asa Schnapsidee, sa vina sa-mi numere sticlele goale si sa-si ia a zecea parte din ele, ca si-asa e beciu' plin si mi-o fost greu sa mai gasesc loc pt. rotzile de vara.
    Si ca bulversarea sa fie chiar maxima, eu contest apartenentza la respectabila categorie "Deutsche Sparer".
    Sus
    ckunst

MesajTrimis: 20 11 2013, 15:25    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

tibib a scris:

Si ca bulversarea sa fie chiar maxima, eu contest apartenentza la respectabila categorie "Deutsche Sparer".

Oricum ai da-o in EU in ziua de azi Deutschele da prost. icon_smile.gif
    Cei mai bulversati trebuie ca sunt francezii care s-au chinuit zeci de ani sa construiasca Uniunea Europeana (singurii care au avut viziune dupa cel de al doilea razboi mondial), l-au obligat pe Kohl sa renunte la DM pentru EUR in contrapartida reunificariii si acum au ajuns sa fie "haunted by their own decision". icon_smile.gif
    Sus
    dan02
    Bavarez Liberal

MesajTrimis: 21 11 2013, 8:26    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

http://www.economist.com/news/21588893-tech-elite-will-join-bankers-and-oilmen-public-demonology-predicts-adrian-wooldridge-coming
    Geeks have turned out to be some of the most ruthless capitalists around.
    Sus
    dan02
    Bavarez Liberal

MesajTrimis: 21 11 2013, 8:51    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

http://www.newyorker.com/reporting/2013/05/27/130527fa_fact_packer

In 1978,
    , and on the way to school I rode my bike through the Stanford Industrial Park, past the offices of Hewlett-Packard, Varian, and Xerox parc.
    The neighborhoods of the Santa Clara Valley were dotted with cheap, modern, one-story houses—called Eichlers, . (Steve Jobs grew up in an imitation Eichler, called a Likeler.)
    ...
    The public schools in the area were excellent and almost universally attended; the few kids I knew who went to private school had somehow messed up. The Valley was thoroughly middle class, egalitarian, pleasant, and a little boring.
    ...
    Thirty-five years later, the average house in Palo Alto sells for more than two million dollars.
    ...
    Facebook’s buildings, in Menlo Park, between 101 and the salt marshes along the Bay, surround a simulated town square whose concrete surface is decorated with the word “hack,” in letters so large that they can be seen from the air. At Facebook, employees can eat sushi or burritos, lift weights, get a haircut, have their clothes dry-cleaned, and see a dentist, all without leaving work. Apple, meanwhile, plans to spend nearly five billion dollars to build a giant, impenetrable ringed headquarters in the middle of a park that is technically part of Cupertino. These inward-looking places keep tech workers from having even accidental contact with the surrounding community.

People who don’t have badges aren’t just a security risk.”
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Finante Ora este GMT
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 73, 74, 75 ... 85, 86, 87  Urmatoare
    Pagina 74 din 87

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media