Stuttgart: Ajuns la 13:30, cand coada a fost la marime maxima ... pana pe la 17 s-a avansat destul de bine, si coada a scazut vizibil .. Pe urma s-a oprit; cica mai aveau decat 3 stampile. La 20:30 ne-au lasat pe toti in consulat, si ne-au promis ca putem sa votam pana la capat; La 21:30 comisia electorala s-a topit in ceata, iar politia si pompierii au inceput sa intinda furtune de apa. Pe la 22:00 am plecat ... (stie cineva cat de pasnic s-a terminat ?)
Faza trista este ca in lift la parcare am intalnit un domn ce spunea ca a stat de la 08:30 dimineata acolo si inca nu apucase sa voteze; Coada a fost intr-adevar haotica, si a permis "jmecherilor" sa shunteze; Este IMO intr-adevar posibil ca daca cineva nu a fost "jmecher" sa fi stat acolo tot timpul ala.
All in all: E experienta interesanta, si pozitiva, in special datorita Romanilor pe care i-am intalnit, si care au vrut astfel sa arate ca le pasa !
Am ajuns putin inainte de 7:00 si am votat pe la 10:30 la Stuttgart, am facut aprox 25 - 30 metri in 3 ore. S-a intrat in fața la greu, dar atmosfera era destul de calma cand am plecat noi, deși coada era imensa.
Am ajuns putin inainte de ora 12 la coada din Stuttgart si am fost dat afara din sectia de vot la 21:30 fara a mai apuca sa imi exprim dreptul la vot... Si DA s-a intrat masiv in fata... dar asta e alta discutie.
Interesanta diferenta de organizare dintre Hamburg si restul centrelor de votare din De.
Nu s-a intrat in fata, a fost cat se poate de nordic-civilizat si au fost voluntari foarte zelosi in informatii si in impartirea declaratiilor. La fel si personalul consulatului. Doar la membrii sectiei de votare se vedea o oarecare lehamite si oboseala dar si asta era normala si in limite.
Asta cu bagatul in fata la vot e la fel de amuzanta cu bagatul in fata la boarding.
Si eu cred ca sunt multi care isi gaseau cunostinte pe la coada ca sa se "bage" in fata. Perfect scuzabil din pedeveul lor: "Pai m-ia tinut rand!"
Iohannis incepu in forta, ceru indirect demisia guvernului, ceru direct votul electronis/corespondenta si lasa sa se inteleaga si o motiune de cenzura. macar doua din trei sa-i iasa si tot e ceva.
Am ajuns putin inainte de 7:00 si am votat pe la 10:30 la Stuttgart, am facut aprox 25 - 30 metri in 3 ore. S-a intrat in fața la greu, dar atmosfera era destul de calma cand am plecat noi, deși coada era imensa.
Am ajuns putin inainte de ora 12 la coada din Stuttgart si am fost dat afara din sectia de vot la 21:30 fara a mai apuca sa imi exprim dreptul la vot... Si DA s-a intrat masiv in fata... dar asta e alta discutie.
Toate cele bune,
Adrian.
Felul cum era formata coada era dezastru complet. tot fluxul de oameni care ajungeau din pasaj la consulat aveau acces la intrare si la latura din fata a cozii.
Pe mine ce m-a scos din sarite a fost atitudinea alora de la consulat care dadeau vina in nestire pe aia de la MAE cand ei puteau sa faca lejer urmatoarea chestie ( au avut 2 sapt si era clar ce o sa fie la turul 2 ):
- sa puna mana si faca rost de niste de rulouri de alea despartitoare ca la aeroport sa fortzeze o coada concentrica care sa impiedice accesul direct la partea din fata a cozii.
Toate cele bune,
Adrian.
Tu ai stat aproape 10 ore la coada, si nu ai votat?
Mai exista si altii? Poate ar trebui sa punem pe prima pagina poze si "experiente" de la "vot" (evident fara date personale).
Toate cele bune,
Adrian.
culmea tupeului/votului la romani: sa te bagi in fatza da' sa votezi cu johannis.
Data inscrierii: Jul 01, 2002 Locatie: Pamantul sfant al sarmei de balot
Trimis: 17 11 2014, 10:41 Titlul subiectului:
Fara a fi melodramatic, vreau sa va spun si eu doar: multumesc! Si celor care ati votat si celor care ati sunat acasa sa va trimiteti rudele la vot. Atat. _________________ "Noi muncim la via asta de peste 2000 de ani!"
Mai exista si altii? Poate ar trebui sa punem pe prima pagina poze si "experiente" de la "vot" (evident fara date personale).
b
Eu: 13:30 - 22:00 ... 8 ore 30 min. Am stat la coada de la capatul ei "normal", pana cand am intrat in consulat (invitati de personalul consulatului) pentru a putea trece de ora 21 si a fi "inauntru" cu promisiunea ca votam toti, si pana cand comisia electorala a sters-o pe shest, si politia si pompierii au intins furtunele de apa pentru a racori spiritele ce intr-adevar incepeau sa devina prea incinse pentru o adunare publica. Spre ora 22:00 am plecat. Nu am parasit coada decat pentru perioada scurte de timp, si mi-am "lasat rand"; deci nu, nu eu am pierdut randul, ci pur si simplu asta a fost situatia.
Apropo, ceea ce nu inteleg este ca pe la ora 21:00 incepusera sa imparta sticle de apa la popor (inclusiv un politist a ajutat sa arunce sticle de apa inspre masa de oameni), iar la 21:30 situatia a basculat brusc, comisia s-a retras si (evident) au inceput protestele ce sper ca n-au degenerat pana la urma in violenta ... Nu pot sa inteleg de ce s-a intors asa la 180 grade atitudinea consulatului .. daca ne lasau afara si la 21:00 inchideau portile puteam sa inteleg .. dar asa ?
Btw, pe la ora 20 ieseau din consulat oameni care ajunsesera acolo la 08:30, iar la ora 22:00 am intalnit in lift un domn care spunea ca este acolo de la 08:30 si inca nu votase.
Last but not least: Multumiri societatii civile (link); Au existat saci de gunoi, au existat declaratii pe proprie raspundere, oamenii de la coada au fost informati cum trebuie sa completeze declaratiile;
Mai exista si altii?
Da, exista si altii, tot Stuttgart... mai mult de 10 ore. Insa se pare ca au picat de fraieri; concetateni mai descurcareti (deh, romani) s-au bagat in fata.Tipic.
Baieti, baieti!
Am gresit. Am vrut sa facem o gluma si acu Victoras plange de sare camasa pe el. Abia il poate potoli sora-sa dragnea, uite ce zice:
"Da, am vorbit [luni cu Victor Ponta - n.red] si o sa mai vorbim. Ce poate sa spuna? Am discutat. Incet-incet se calmeaza. E normal, a fost un rezultat care nu l-a facut fericit. O sa se stabilizeze cat de curand. Maine avem sedinta de Guvern"
Eu am vorbit cu ceilalti copii, se pare ca in zilele urmatoare il striga pe Ponta de jos, la geam sa iasa la joaca, ca s-a pus de un lapte-gros, si n-are cine sta capra.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.