Data inscrierii: Jul 01, 2002 Locatie: Pamantul sfant al sarmei de balot
Trimis: 14 01 2003, 22:09 Titlul subiectului:
In ultima vreme au aparut ceva plingeri privind moderarea. De aceea am considerat necesar imprunea cu citiva dintre admini sa stabilesc citeva mici reguli de moderare.
Momentan aceste reguli sant ca draft, poate vor suferi modificari. Adica poate sigur, pentru ca din pacate orice regula lasa loc de interpretari. Limbajul e unul mai cit mai putin pompos, din ce pot eu "genera", si cit mai putin general (sper). Si astept bineinteles propuneri de modificare...
0. Moderarea se aplica doar in cazul in care este nevoie de ea; orice abuz de moderare va fi semnalat la webmaster@romanians-de.org. Daca nu primeste nici un raspuns, va putea semnala aici pe forumul "Administrative".
1. Se considera mesaj moderabil tot ceea ce inseamna jignire prin injurii la adresa interlocutorului, devierea totala de la topicul threadului, limbaj inadecvat - injuraturii, aluzii si argou de natura sexuala, mesaje rasiste-antisemite extreme (a nu se confunda cu nationalismul) -, si alt continut interpretabil care va fi semnalat mai intii celorlalti administratori prin Mesaj Personal, Email sau pe Forumul Admin.
2. Se incearca reducerea numarului de mesaje sterse de catre moderatori cit de mult posibil, si de asta ii rog pe acestia sa aiba un threshold de indulgenta ceva mai generos.
3. Inainte de a fi sters se va incerca
- in primul rand, dezlipirea thredului pe un altul, eventual intr-unul din forumurile fara moderare. Daca moderatorul nu are acest drept sa ceara mutarea unuia dintre administratori,
- sau in cazuri mai grave,avertizare utilizatorului, pentru a folosi un limbaj adecvat sau corecta ceea ce s-a publicat.
4. Utilizatorii care vor face abuz frecvent, vor putea fi moderati cu stergere mesaj sau avertizare fara a mai cauta metode intermediare de moderare.
Atentie: nu confundati moderarea cu taiatul unui thread in doua sau mutarea lui in alt forum. Aceasta operatie poate fi legata exclusiv de continutul informational.
Trimis: 15 01 2003, 10:07 Titlul subiectului:
Asta ar fi o alta observatie: se stie ca "Polemici" e un forum fara moderare asa ca cine posteaza acolo se poate astepta sa i se raspunda si in acest fel. Radu scrie de obicei in felul asta, ceea ce nu il impiedica ca uneori sa aiba dreptate, dar sa si sara calul. Eu sunt cam neutru cind citesc mesajul asta. Si nu prea vreau sa ma bag sa moderez "Polemicile" din motivul expus mai sus.
am si eu o problema relativ la moderare...
anume, ca vin pe forum si vad ca pe ici pe colo ceva a fost moderat, ca unii isi iau jucariile si pleaca si eu nu pot sa vad si eu de ce s-a intimplat asta...
nu se poate modera si altfel decit prin stergere? nu se pot duce mesajele moderate intr-un recycle bin in loc de /dev/null?
pai una la mina sunt si eu curios si in al doilea rind vreau sa stiu de ce sa ma pazezc... vreau sa spun ca vazind ca e la moda treaba asta, am tendinta sa ma gindesc prea mult inainte de a scrie ceva si cum nu prea am chef sa gindesc cind vin pe aici (ca e de relaxare, vorba aia ) renunt instantaneu la a mai comenta cite ceva... capisci? adicatelea daca e sa fie puterea exemplului (la moderare ma refer) apoi sa ramina si exemplul acolo...
Trimis: 11 01 2005, 18:12 Titlul subiectului:
de astazi exista un cont generic webmaster (va fi folosit de mai multe persoane) pe linga administratorii existenti de pe care vor fi facute moderari, mutari, impartiri de threaduri, anunturi, avertizari etc....
decizia nu are nimic de a face cu vreo innasprire a regulilor ci cu dorinta mea de a ma implica cit mai putin in activitatea pe site.
Data inscrierii: Feb 01, 2004 Locatie: Tirol/Timisoara
Trimis: 11 01 2005, 20:26 Titlul subiectului:
Citat:
...Se considera mesaj moderabil tot ceea ce inseamna jignire prin injurii la adresa interlocutorului, devierea totala de la topicul threadului, limbaj inadecvat - injuraturii, aluzii si argou de natura sexuala, mesaje rasiste-antisemite extreme (a nu se confunda cu nationalismul) -, si alt continut interpretabil...
Sper ca prin noul regulament n-ai de gand sa incurajezi nationalismul pe acest forum?!
Trimis: 11 01 2005, 20:41 Titlul subiectului:
man a scris:
da,..da,. si io sper sa nu cumva sa incurajezi nationalismu pe acest site,..
Fratilor stai calmi ca era o perioada de aia in care se spunea pe aici ca "romanii sunt tari, germanii prosti". Mesajele extremiste zboara oricum si asta o stiu toti care dau cu barda pe aici.
da,..da,. si io sper sa nu cumva sa incurajezi nationalismu pe acest site,..
Fratilor stai calmi ca era o perioada de aia in care se spunea pe aici ca "romanii sunt tari, germanii prosti". Mesajele extremiste zboara oricum si asta o stiu toti care dau cu barda pe aici.
Gata, incheiat discutia pe tema asta.
pai tocmai,.. nu vreau s-aud nimika despre germani
... Ia uita-te domnule unde sta mitocanul... Asa te adresezi si sotiei tale, domnu' man? Respectuos, ca al ************.
.
sper ca cineva din administratie sa-i raspunda la nesimtirea de care da dovada in limbajul lui de papugiu de mahala
asa ajungem sa ne fie rusine de semenii nostrii , romanii
vad ca nu-mi raspunde nimeni la mica mea jalba-n protzap,.. prin faptul ca taceti, incurajati limbajul acesta subordinar, de "mizerie de cartier" ominprezent in Romania si ma rog, bag seama si peste hotare, incurjaati prin asta alte raspunsuri din partea mea si a altora care ar duce numai la escaladarea situatiei si a limbajului ordinar pe forum
faptul ca acest mic ordinar se leaga si de familia mea,,de sotia mea, persoana care nu-i in nici un fel implicata in discutie, vad ca nu va spune de asemenea nimic, ma rog,.. e felul in care priviti voi problema (sau nu o privit), dar nu va face onoare,..
o s-o priviti numai daca-i raspund micului ordinar dupa cum merita ?!
... Ia uita-te domnule unde sta mitocanul... Asa te adresezi si sotiei tale, domnu' man? Respectuos, ca al ************.
.
sper ca cineva din administratie sa-i raspunda la nesimtirea de care da dovada in limbajul lui de papugiu de mahala
vad ca nu-mi raspunde nimeni la mica mea jalba-n protzap,.. prin faptul ca taceti, incurajati limbajul acesta subordinar, de "mizerie de cartier" ominprezent in Romania si ma rog, bag seama si peste hotare, incurjaati prin asta alte raspunsuri din partea mea si a altora care ar duce numai la escaladarea situatiei si a limbajului ordinar pe forum
faptul ca acest mic ordinar se leaga si de familia mea,,de sotia mea, persoana care nu-i in nici un fel implicata in discutie, vad ca nu va spune de asemenea nimic, ma rog,.. e felul in care priviti voi problema (sau nu o privit), dar nu va face onoare,..
dar n-o s-o fac,.. nu eu
Domnule man, eu nu fac decat sa iti atrag atentia ca ai jignit-o pe anony fara sa ai intentia de a te scuza. Daca o faci, imi retrag cuvintele. Sper ca acum ai inteles ce vreau sa spun. Eu sunt convins ca NU ACUM AI IVENTATAT cuvintele cu care ai repezit-o pe anony. Dah? _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk?
Data inscrierii: Jun 30, 2002 Locatie: Pe ici pe colo
Trimis: 10 02 2005, 20:30 Titlul subiectului:
man a scris:
man a scris:
sdragos a scris:
.
dar n-o s-o fac,.. nu eu
mane, n-am sa zic decat vreo 2 lucruri pe care le-am remarcat in decursul timpului.
1. cand dragosh sau anony scriu ceva pe forum, hop shi tu sa-i intaratzi putzin. dragosh reactzioneaza pe cand anony incearca sa calmeze spiritele.
2. nu recunoshti niciodata cand ai greshit cu ceva. nu te-am vazut o singura data sa zici "imi pare rau" sau "scuze". tot timpul o intorci ca la ploieshti shi incerci sa-l convingi pe celalalt ca te-a intzeles prost, de parca ai fi in posesia adevarului absolut.
cearta asta a voastra nu poate fi moderata (parerea mea(c)). s-a incercat o solutzie odata, da' n-a dat roade. ramane sa gasitzi voi o solutzie ... poate va mutatzi pe pm cu discutziile astea.
sporuri shi tolerantza,
teo
Data inscrierii: May 28, 2004 Locatie: dupa Berlin, Auckland
Trimis: 10 02 2005, 21:56 Titlul subiectului:
sdragos a scris:
Domnule man, eu nu fac decat sa iti atrag atentia ca ai jignit-o pe anony fara sa ai intentia de a te scuza. Daca o faci, imi retrag cuvintele. Sper ca acum ai inteles ce vreau sa spun. Eu sunt convins ca NU ACUM AI IVENTATAT cuvintele cu care ai repezit-o pe anony. Dah?
sdragos, e foarte cavaleresc din partea ta sa ii amintesti dlui man una alta, dar nu are sens.
io' am incercat sa ii spun prieteneste ca nu si-a cerut niciodata scuze, nici cind s-a legat de altii, nici de mine .
de fapt, nu asteptam scuze doar putina obiectivitate. si un oarecare efort de a raspunde la obiect ; nu relevind numai flecustete care, scoase din context, deveneau incomprehensibile.
cred ca cea mai mare eroare ale userului man nu este ca mi-a spus ca scriu magarii (desi numai el si madam trauma au reusit performanta unei astfel de asertiuni, fara sa imi arate unde am scris magarii... uitind poate mi-ar fi util, in calitatea mea de nou aterizata pe tarimuri teutone, sa stiu si eu... ).
Cred ca ceea ce face din userul man un personaj foarte antipatic, cu care cam nimeni nu mai are chef sa discute, este ca niciodata nu poate urmari o idee si ramine la obiect, ci se leaga de forma; Ataca persoana, nu discuta ideile ei. Emite judecati de valoare, pune etichete, si face generalizari negative, facind mult zgomot pentru nimic. Toate astea fara sa releve nimic din 'momelile' de fond care i se prezinta, sau, in cazul ideal,s aincerce sa inteleaga pozitia interlocutorului.
Man este incapabil csa comunice onorabil in limba romana, pe ro-de. Sper ca ii reuseste mai bine comunicarea in viata reala.
In schimb uita repede cum a atacat alti useri, dar are ranchiuna lunga. De mine a inceput sa se lege in momentul in care - pentru ca dcip ceruse avizul membrilor forumului - mi-am permis sa remarc ca un text despre cultura , submis ca sa apara in calitate de articol, pe prima pagian a siteului, era complet agramat. De atunci, a inceput sa imi pindeasca greselile. Nu credeam ca merit o astfel de 'onoare'
(ma intreb uneori de ce atita inversunare in a-mi aminti, si el si dulcea lui consoarta, ca am facut acea remarca ....poate ca omul din spatele useruluii man insusi scrisese acel text ?)
Revenind la subiect : userul man pare sa provoace dialogul numai pentru a incerca sa ii prinda cu mtza in sac pe cei care incearca sa dialogheze cu el.
Totusi, modul in care s-a legat de alti useri nu reusesc sa il uit ... Numai saptamina trecuta a extrapolat ca, daca M***** scrie ca nu vrea sa se intoarca in Romania, inseamna ca a avut o copilarie grea. Totul pe un ton care indica mai mult dispret, in locul simpatiei datorata unui om caruia i-a fost -poate - greu. Treaba pe care nimeni nu a relevat-o si nu i-a virit-oo sub nas - (Noroiutzu, noroiutzu (c) - dar pentu care cuvintul mitocanie mi se pare destul de adecvat.
Poate ca Man isi va aminti ca discutia care a sfirsit prin a fi citata la Perla zilei, tot el a iscat-o, parind sa se bucure de necazurile cuiva.
Cit despre cuvintul 'mitocan' in sine ... este dur si poate nu isi avea locul pe forum, desi caracterizeaza destul de bine comportamentul acestui user, asa cum il percep eu.
Dar e clar, discutia asta trebuie incheiata o data pentru totdeauna. nu are absolut nici un sens.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.