Am cumparat o masina pe care am incercat s-o inscriu in italia dar e muuuult prea scump si as dori s-o inscriu in Germania. Sunt jurnalist, am domiciliul in Romania si vreau masina pt atunci cand calatoresc prin europa la targuri, seminarii, etc. Masina e un bmw 325 din 1993. Ce trebuie sa fac ? Puteti sa-mi spuneti aproximativ cam cat costa si ce acte trebuiesc ? Multumesc,
Andrei
Daca nu ai domiciliul in De sau o filiala - sediu al firmei la care lucrezi in De , nu cred ca poti inmatricula o masina in De. Poti apela la varianta " sun un prieten..."
O fi in Italia vreo 500 EUR inregistrarea propriu-zisa da' nici in Germania nu scapi asa usor, chiar presupunind ca se poate. Cum presupun ca masina nu a fost inregistrata aici inseamna ca trebuie ceva hirtiogaraie + verificarea tehnica + gazele (pe care apropo trebuie sa le faci o data la 1 sau 2 ani in functie de motor). Minim destule zeci de EUR (dar eu zic cel putin citeva sute ca sa nu zic mii la o masina de 13 ani). Dupa aia impozitul e probabil tot citeva sute pe an (in functie de motor, daca e benzina e mai subtire). Iar asigurarea ca freshman in Germania la un BMW nu cred ca te scoate la mai putin de 2000 eur / an (vorbesc de cea obligatorie).
Dar acuma ce numere ai,romanesti?Inteleg ca resedinta de baza o ai in Romania si ai nevoie sa calatoresti doar temporar in strainatate.
Pai atunci n-ai nevoie sa iti schimbi numerele.Singura cheltuiala in plus o sa fie cartea verde pe care ai plati-o oricum automat daca ti-ai asigura masina undeva in UE.
Sunt gramezi de straini pe aici care au venit cu masinile de acasa si pe care nu si-au batut capul sa le inmatriculeze aici.Nu am auzit de povesti cu politie sau cu ofiteri de la vama care sa-i intrebe de sanatate in aceasta privinta.Am citit pe undeva chiar aici pe forum ca ar exista o lege (probabil parte din conventia de la Viena privind traficul rutier international) care zice ca daca scoti masina din tara cel putin odata la 6 luni atunci poti sa tii numerele pe care le ai.Personal nu am reusit inca sa dau de respectiva lege,n-am sapat destul de tare probabil.
De asemenea nu uita ca in Romania...inca...asigurarile (obligatorii),taxele de drum si impozitele pentru masini sunt cu muult mai mici decat aici.
Data inscrierii: Sep 13, 2003 Locatie: Saarbrooklyn
Trimis: 18 03 2006, 20:40 Titlul subiectului:
Ulenpas are dreptate 100%. Varianta cu un prieten ar merge dar nu cred ca iti convine sa platesti in jur de 1000- 1500 de euroni (impozit + asigurare) pe an numai ca sa ai nr. nemtesti. Inmatriculatul propriu-zis costa maxim 80 de euro (daca masina are tuv si asu valabile , tuv si asu costa ca. 60 de euro daca masina e in ordine). Varianta cu nr romanesti si carte verde la ca 500 euro/ an mi se pare mai convenabila.
Bafta. _________________ De aceea s-a numit cetatea aceea Babilon, pentru ca acolo a amestecat Domnul limbile a tot pamantul si de acolo i-a imprastiat Domnul pe toata fata pamantului.†
Data inscrierii: Nov 02, 2004 Locatie: Erzgebirge, Judetu' Sachsen
Trimis: 18 03 2006, 21:06 Titlul subiectului:
Confirm ce zic ruxac si simonel, in sensul ca e muult mai ieftin (deocamdata) sa o lasi inmatriculata in Romania... Practic nu am descoperit pana acum ca as avea vreun dezavantaj major, ci numai avantaje... Despre legea cu pricina mi s-a spus si mie la Kfz-Zulassungstelle cand am intrebat daca pot circula legal pe termen mai lung (dar finit) cu o masina inscrisa in Ro (dar nu era vorba de minim o iesire pe an?... ma rog, eu oricum ma incadrez). Inca ceva: in un an jumate de cand circul cu ea prin Germania nici macar nu am fost oprit vreodata de politie, desi locuiesc intr-un oras destul de mic, si mai mult, locuiesc chiar langa sediul politiei, si nu am garaj, ci doar un loc pe un Parkplatz cu chirie lunara, deci afara...
Pe mine ma costa la un Renault Megane din 2003 asigurarea casco 530 de euro si cartea verde 810 dolari pe an (si asta va deveni gratuita de la anul daca intram in EU), plus impozit si RCA in Romania, care sunt la nivel de maruntis fata de celelalte mentionate... Si inca ceva: e recomandabil sa cauti un asigurator roman care sa aiba corespondent in De, eu am mers pe Allianz Tiriac...
Stati asa ca omul nu are numere romanesti,e cu provizorii si masina nu poate fi inmatriculata in .ro (un bmw din '93 nu cred ca are euro3).
In cazul asta Andrei este destul de complicat.Vei avea nevoie de sprijinul cuiva care are domiciliul in .de.Pe numele tau nu cred ca vei putea sa o inmatriculezi si tot asa si cu asigurarea etc etc.
Trimis: 19 03 2006, 9:20 Titlul subiectului:
Pai io ce zic, ori da o mie-doua pe an si i-o inmatriculeaza un binevoitor si are nr nemtesti, ori asteapta sa intre romanika in ue si si-o poate inmatricula in ro, ori ii pune catalizator de euro 3 si n-a facut nici o afacere. Io unul abia astept sa intre patria muma in uniune sa bag la youngtimerul meu numere de vaslui ( daca nu se buricesc gubernantii nostri sa bage impozite mai babane ca pe-aici...) _________________ De aceea s-a numit cetatea aceea Babilon, pentru ca acolo a amestecat Domnul limbile a tot pamantul si de acolo i-a imprastiat Domnul pe toata fata pamantului.†
In Italia e minim 6-700 de euro inmatricularea/schimbarea proprietarului modelului asta, vreo 400-500 pe an un fel de impozit, in fucntie de cati kw, dar ... lovitura mortala i-o da asigurarea RCA: cu clasa 14, de intrare, cred ca trebuie sa te consideri norocos daca scapi cu un minim de 2500 de euro pe an. Varianta "suna un prieten" cred ca in general pica... chestiile astea de obicei merg doar in Romania.
( daca nu se buricesc gubernantii nostri sa bage impozite mai babane ca pe-aici...)
Impozitele probabil ca nu vor creste asa de mult dar dupa cum se prefigureaza cu proiectul ala de lege despre care se tot zvoneste,or sa tranteasca niste taxe astronomice la importurile de second hand ca o sa ajunga doritorii la concluzia ca tot mai 'avantajos' este sa cumpere o minune de Dacie noua.
Trebuie sa gaseasca si ei o modalitate de protejare a investitiei facute de Renault in .ro.
Dar va ramane de vazut cat de departe vor reusi sa ajunga cu asemenea aberatii odata intrata Romania in UE.
Insa...sa nu ne fie foarte mare mirarea de ceea ce se intampla la noi atata timp cat asemenea aberatii exista si la case mai mari.In Olanda este o astfel de taxa pentru toate masinile din import (approx. 45% la care se aplica niste discounturi in functie de varsta masinii; independent de taxele vamale de import) si care cu cat este masina mai noua cu atat te seaca mai tare fiscul/vama de bani.Insa s-a ajuns la concluzia ca ceea ce face guvernul local este ilegal si se pare ca legea este in curs de judecata...
Masina este cumparata din Germania si vreau s-o inscriu in Germania. Nu sunt incepator, am permis din 1995 deci sper ca asigurarea nu e atat de mare - am auzit variante ca ar fi in jur de 600E pe an (rca-ul). Eu am luat masina ca sa am cu ce merge cand ajung aici, avand in vedere ca nu are rost s-o duc in romania pt ca avionul pana la Munchen ma costa 60E.
In Germania stau la un un amic, problema este ca nu are permis si nici spatiu ca sa ma incadreze sa stau la el - oficial vorbind. Dar, din cate am inteles e de ajuns sa dau adresa unde stau in DE si pot sa inmatriculez masina.
Masina are euro 2, TUV-ul valabil, nu stiu ce sa mai zic ca are. Puteti sa-mi spuneti aproximativ cat m-ar costa ?
Masina este cumparata din Germania si vreau s-o inscriu in Germania. Nu sunt incepator, am permis din 1995 deci sper ca asigurarea nu e atat de mare - am auzit variante ca ar fi in jur de 600E pe an (rca-ul). Eu am luat masina ca sa am cu ce merge cand ajung aici, avand in vedere ca nu are rost s-o duc in romania pt ca avionul pana la Munchen ma costa 60E.
In Germania stau la un un amic, problema este ca nu are permis si nici spatiu ca sa ma incadreze sa stau la el - oficial vorbind. Dar, din cate am inteles e de ajuns sa dau adresa unde stau in DE si pot sa inmatriculez masina.
Masina are euro 2, TUV-ul valabil, nu stiu ce sa mai zic ca are. Puteti sa-mi spuneti aproximativ cat m-ar costa ?
Daca poti face inmatricularea, aceasta in sine nu costa mult, vreo 50 euro, plus valoarea placilor de inmatriculare, vreo 25 euro.
Daca poti face inmatricularea, aceasta in sine nu costa mult, vreo 50 euro, plus valoarea placilor de inmatriculare, vreo 25 euro.
Si abia dupa ce fac inmatricularea platesc impozitele si asigurarea ? Am nevoie de cont in banca sa platesc sau merge si cash ?
In momentul in care mergi sa inmatriculezi masina trebuie sa ai dovada de la asigurator. Contactezi un asigurator, si ei iti trimit prin posta o hartie care ajunge in 2-3 zile, in Germania. Cu aia te duci la primarie pentru inregistrare, fireste si cu restul documentelor masinii, si inmatriculezi masina. Impozitul se plateste ulterior. Nu stiu cum reactioneaza cei de la asigurare cand spui ca nu ai cont...La primarie asta nu ar trebui sa fie o problema.
Dar referitor la situatia ta, din cate inteleg, adresa ta este in Romania, ca sa iti faci adresa de domiciliu in Germania iti trebuie viza...nu conteaza daca cineva te poate lua in spatiu sau nu. Daca esti turist, mai putin de 3 luni nu iti trebuie viza dar cred ca nu iti poti stabili oficial domiciliul in Germania. Daca iei viza, permisul romanesc nu este valabil decat 6 luni din acel moment pe teritoriul Germaniei.
bilet avion la münchen 60 €?? blue air cu rezervare din tiiiiiimp, sau?
tre sa intelegi ca sistemul d taxe(asig+impozit) e mult mai greu ca in ro. poate prietenul tau iti poate explica mai multe...nu prea poti sa ti inmatriculezi masina p numele tau in de.
din cite ai explicat tu , si eu zic sa o inmatriculezi pe numele unui prieten, si are el grija de ea cit esti tu in ro ......
e greu ca ai permis romanesc de conducere(banuiesc) si nu ai domiciliu in de.dar nu e imposibil, insista poate a mai reusit cineva in situatia asta....dar sa nu fie mai mare daraua...daca reusesti ceva da de stire si deschide un drum nou ptr altii
Trimis: 19 03 2006, 15:07 Titlul subiectului:
xpander a scris:
Sal, multumesc pt raspunsuri.
In Germania stau la un un amic, problema este ca nu are permis si nici spatiu ca sa ma incadreze sa stau la el - oficial vorbind.
Daca nu are amicu´ permis poate sa inmatriculeze o masina, nu e ca la Italia ( m-am rostogolit de ras cand am auzit ca fara permis nu ai voie sa ai masina - ma intreb ce se fac atunci bogatasii analfabeti)
Pt calcularea impozitului si asigurarii da-mi din brief cifrele de la "zu 2" si " zu 3" adica Herstellennummer si Typnummer _________________ De aceea s-a numit cetatea aceea Babilon, pentru ca acolo a amestecat Domnul limbile a tot pamantul si de acolo i-a imprastiat Domnul pe toata fata pamantului.†
Permis german ? Daca nu, atunci sub 100% nu poti spera sa iei procentaj la asigurarea germana si - cu 100% pentru un BMW 325 - e putin probabil sa coste doar 600 EUR.
Pentru inmatricularea unei masini in Germania iti trebuie obligatoriu Meldebestellung. Acesta nu se elibereaza decit pe baza unei inregistrari anterioare oficiale a domiciliului la Primarie.
Daca nu are amicu´ permis poate sa inmatriculeze o masina, nu e ca la Italia ( m-am rostogolit de ras cand am auzit ca fara permis nu ai voie sa ai masina - ma intreb ce se fac atunci bogatasii analfabeti)
Pt calcularea impozitului si asigurarii da-mi din brief cifrele de la "zu 2" si " zu 3" adica Herstellennummer si Typnummer
poate sa inscrie masina dar nu prea vrea sa se complice (din motive de impozite, etc).
Fahrzeughersteller = bayer.mot.werke-bmw / 0005
Typ und Ausfuhrung = 3b/520043/6
Am despartit prin "/" ce apare in alte casute.
Nu vreau cine stie ce asistenta, masina in sine nu valoreaza mare lucru. Vreau cea mai ieftina varianta de asigurare posibila.
De fapt cred ca cel mai bine ma incadrez in acea "viza pentru afaceri" cu toate ca nu depasesc 3 luni pe an de sedere in Germania. Trebuie sa merg in Romania sa iau viza asta sau pot s-o iau si de aici ? Dar nu m-as complica decat daca-mi trebuie neaparat.
Ce inseamna "Meldebestellung" ? Mi s-a mai spus ca la primarie merg cu pasaportul si completez acolo un forumlar cu adresa pe care o am si atat. Inregistrarea oficiala la primarie cu o anumita adresa (a lui) echivaleaza cu asumarea unor responsabilitatii de catre amicul meu ? Eu nu stau decat 3-4 zile pe luna acolo, n-as vrea sa-i complic in vreun fel situatia sau sa-l fac raspunzator pt mine.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.