Data inscrierii: Sep 25, 2002 Locatie: Germany, Wiesn
Trimis: 08 01 2003, 23:11 Titlul subiectului:
La multi ani!
A inceput anul dar nu ne-am ales cu legea imirarii ci cu o alta, a cutiilor de plastic si de aluminiu.
Ce parere aveti de legea asta? Eu unul pana acum le strangeam bine si le aruncam la tomberonul galben (cel cu reciclabile). Acum va trebui sa mergem cu "gunoiul" dupa noi la cumparaturi.
Astept cu interes Toiletpapier Gesetz ... si reply-urile "e tara lor si au dreptul sa faca ce vor" (lucru de care nu voiam de fel sa tin cont, fapt ce impieta vizibil activitatile Bundes-urilor de tot soiul).
Am luat si o sticla de ulei (tot din plastic), insa nu mi-au dat monede (monezi) pentru ea...
Au uitat astia, sau ce ie uleios aluneca printre regulile si legile lor?
eu am inteles ca numai pe doze si sticle de apa/suc/bere se da banii inapoi si nu pe sticle de ulei.. am vazut si un reportaj la TV unde si nemtii aveau probleme si nu stiau ce doze/sticle se da inapoi si care nu... cred ca va mai dura citeva luni pina fiecare o sa inteleaga legea - nici vinzatorii din magazin nu prea stiu exact, banuiesc ca intreaba computerul
- la cumparare, pe bon se scrie la ce produs se percepe suplimentar Pfand. Taxa e constanta, intotdeauna 25 centi/ambalaj. In unele supermarket-uri, nu stiu daca in toate, la rafturile cu produse pt. care se percepe Pfand sunt afisate mesaje corespunzatoare.
- banii pe ambalaj se primesc inapoi numai in acelasi magazin, la casa si numai cu bonul de la cumparare. In acelasi magazin e un fel de a spune, cred ca in cazul lanturilor de supermarket-uri gen Plus, Lidl, Penny Markt, te poti duce in oricare filiala a aceleiasi firme.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.