Data inscrierii: Feb 18, 2005 Locatie: Mangalia (D)
Trimis: 22 08 2012, 5:29 Titlul subiectului: Amazon Widerrufsrecht
saptamina trecuta am cumparat un SAt receiver Humas HD-Fox (m-am abonat intre timp si eu la Focussat) de pe Amazon avind inclus in el cartela HD+ cu programele nemtesti HD activate pentru un an.
Testind receiverul am constatat ca dupa 2 zile protocul DisEqC nu mai functioneaza corect, "uitind" satelitul Thor (1°W) si necesitind mereu o noua instalare. Ma pregatesc sa il trimit inapoi in perioada de gratie de 14 zile si surpriza: sub-providerul amazonului (HB-digital) imi spune ca nu este posibila decit schimbarea receiverului si nu returnarea lui: "Sehr geehrter Kunde, leider können wir den HD-FOX Receiver nur umtauschen wenn er verschlossen und versiegelt ist.
Falls dies der Fall ist, übersenden wir Ihnen eine Sendemarke für den kostenlosen Versand."
intrebare celor care au mai intilnit astfel de cazuri: este Widerrufsrecht aplicabil pentru orice produs sau nu? ce trebuie sa fac in cazul asta?
merci pentru ajutor.
o zi buna,
Claudiu _________________ nici viitorul nu mai e ce-a fost!
Data inscrierii: Feb 04, 2003 Locatie: Mainz, Germany
Trimis: 22 08 2012, 11:13 Titlul subiectului:
in situatia asta Widerrufsrechtul este aplicabil. ai dreptul, ca si cumparator sa testezi marfa. asta inseamna sa o poti despachete si sa o poti utiliza in conditii normale. o companie nu poate, prin vreo clauza de AGB sa-ti ingradeasca acest drept. daca s-ar ajunge la un proces, ar fi o situatie in care mi-ar fi zero frica sa pierd.
Citat:
Das Widerrufs- oder Rückgaberecht des Kunden darf in Allgemeinen Geschäftsbedingungen (AGB) nicht beschränkt werden. Sonst ist die Belehrung rechtswidrig mit der Folge, dass das Widerrufsrecht nach § 355 Bürgerliches Gesetzbuch (BGB) sogar noch nach Jahren ausgeübt werden kann.
Beliebt, aber unzulässig sind insbesondere Klauseln, wonach der Käufer die Ware nur in der Originalverpackung zurückschicken darf. Gleiches gilt, wenn für die Rücksendung ein Retourenaufkleber oder ein Rücksendeschein verwendet werden soll. Unerheblich ist dabei, dass für den Kunden keine Zusatzkosten entstehen und die Kundenrechte gar nicht eingeschränkt werden sollen. Die meisten Internet-Händler wollen nur vermeiden, dass die Kunden die Ware unfrei zurückschicken und sie Strafporto zahlen müssen.
Nach der Rechtsprechung verstoßen solche Klauseln aber gegen § 307 Abs. 2 BGB, da sie mit dem wesentlichen Grundgedanken des Widerrufs- oder Rückgaberechts nicht zu vereinbaren sind. Das Widerrufs- oder Rückgaberecht dürfe an keine anderen als die gesetzlichen Voraussetzungen, also die fristgerechte Absendung des Widerrufs, geknüpft werden. Dies schließe alle Erschwernisse zu Lasten des Verbrauchers aus, wie eine von ihm verlangte Verwendung der Originalverpackung oder eines Rücksendescheins und Retourenaufklebers (OLG Hamm, Urteil vom 10.12.2004, Az.: 11 U 102/04).
eu l-as impacheta cum stiu eu mai bine si l-as trimite inapoi, insotit de o scrisoare prin care mi-as enunta intentia de a ma folosi de Widerrufsrecht si le-as pune un termen pentru returnarea baniilor.
daca nu vor, procedura normala, Mahnung, gerichtlicher Mahnbescheid si Klage la Amtsgericht. _________________ "Freunde der Südsee, geht mir net auf den Sack!" - J. Klopp
eu l-as impacheta cum stiu eu mai bine si l-as trimite inapoi, insotit de o scrisoare prin care mi-as enunta intentia de a ma folosi de Widerrufsrecht si le-as pune un termen pentru returnarea baniilor.
daca nu vor, procedura normala, Mahnung, gerichtlicher Mahnbescheid si Klage la Amtsgericht.
Cel mai bine ii pui sa iti trimita un ruckschein, pentru ca s-ar putea sa nu iti restituie transportul daca il trimiti cum vrei tu - chiar ei spuneau asta. _________________ Nach 2km fahren Sie gerade aus.
Trimis: 22 08 2012, 12:13 Titlul subiectului:
si asta ar fi ilegal, iar daca e s-o urmaresti pi buni n-o sa ramana in picioare in instanta. depinde doar de cat chef de scandal ai.
Citat:
Gleiches gilt, wenn für die Rücksendung ein Retourenaufkleber oder ein Rücksendeschein verwendet werden soll. Unerheblich ist dabei, dass für den Kunden keine Zusatzkosten entstehen und die Kundenrechte gar nicht eingeschränkt werden sollen. Die meisten Internet-Händler wollen nur vermeiden, dass die Kunden die Ware unfrei zurückschicken und sie Strafporto zahlen müssen.
_________________ "Freunde der Südsee, geht mir net auf den Sack!" - J. Klopp
AGB-ul nu poate scapa vinzatorul de Widerrufsrecht, pentru contractele la distanta.
Singurul dubiu este pentru produsele gen soft, subscriptii, etc si de asta e posibil sa se lege. Dar receiverul in sine (vezi ce scrie pe Rechnung exact) poti sa-l trimiti inapoi si sa-i pui sa-ti dea banii.
Un lucru important e ca in cazul asta e luat de pe Amazon Marketplace care e un fel de ebay, daca era de la Amazon nu era nici un fel de problema.
Nu stiu daca exista pe amazon vreun shortcut/automatizare a algoritmului, dar in mod normal eu le-as completa un Musterbrief gasit pe google cu "Widerrufsrecht Gebrauch machen", dat un termen pina cind sa-mi returneze banii, inclusiv pretul exact la un pachet asigurat (adica default DHL care e asigurat pina la 500 euro, aprox 6 eur transport, poti tipari eticheta direct de pe net si plati prin paypal) si trimis inapoi.
Trimis: 22 08 2012, 14:07 Titlul subiectului:
Citat:
Chiar daca prin vreun AGB la cumparare scrie ca produsul se inlocuieste si nu primesti banii inapoi?
legea bate AGB-ul. daca in lege scrie 14tägiges Widerrufsrecht ohne Begründung atunci aia-i variabil, orice ar scrie in AGB sau orice contract ai semna, de buna voie si nesilit de nimeni.
aditional, aia ce vand pe amazon marketplace, tre' sa respecte anumite reguli d-ale lu' amazon. probabil e suficient sa-l torni la amazon ca nu vrea sa respecte Widerrufsrecht-ul.
Dupa ce a expirat Widerrufsrecht-ul, cand reclami un neajuns (Mangel), comerciantul poate sa ofere o reparatie (Mängelbeseitigung) sau sa-ti trimita un replacement. Un rollback e in faza asta optional si se poate face doar daca comerciantul nu e in stare sa elimine neajunsurile in timp util. _________________ "Freunde der Südsee, geht mir net auf den Sack!" - J. Klopp
Data inscrierii: Feb 18, 2005 Locatie: Mangalia (D)
Trimis: 24 08 2012, 8:53 Titlul subiectului:
multumesc pentru sfaturi!
dupa un schimb de emailuri unde le-am "strecurat" si ca ii voi reclama la Amazon mi-au trimis Retourschein-ul spunindu-mi ca dupa primirea pachetului ma vor informa ce decizie vor lua in legatura cu returnarea banilor .
va voi tine la curent!
o zi buna,
Claudiu _________________ nici viitorul nu mai e ce-a fost!
Data inscrierii: Mar 30, 2004 Locatie: Teutonia/KA
Trimis: 27 08 2012, 10:59 Titlul subiectului:
claudiu_escu a scris:
multumesc pentru sfaturi!
dupa un schimb de emailuri unde le-am "strecurat" si ca ii voi reclama la Amazon mi-au trimis Retourschein-ul spunindu-mi ca dupa primirea pachetului ma vor informa ce decizie vor lua in legatura cu returnarea banilor .
va voi tine la curent!
o zi buna,
Claudiu
Chestia asta cu returnarea este cool numai daca returnezi... daca insa vrei sa pastrezi ceea ce ai cumparat trebuie sa te gandesti ca a trecut prin mainile a n-indivizi care au testat jucaria .... chestie care mie nu-mi place.
Chestia asta cu returnarea este cool numai daca returnezi... daca insa vrei sa pastrezi ceea ce ai cumparat trebuie sa te gandesti ca a trecut prin mainile a n-indivizi care au testat jucaria .... chestie care mie nu-mi place.
Eh, nu e chiar asa, statistic se returneaza putine din cate cumperi.
Deci fiecare al "nustiucatele" produs, se intampla sa vina "umblat".
Nici vorba ca fiecare produs sa treaca pe la n "incercatori".
Data inscrierii: Mar 30, 2004 Locatie: Teutonia/KA
Trimis: 27 08 2012, 11:51 Titlul subiectului:
MC a scris:
Eh, nu e chiar asa, statistic se returneaza putine din cate cumperi.
Deci fiecare al "nustiucatele" produs, se intampla sa vina "umblat".
Nici vorba ca fiecare produs sa treaca pe la n "incercatori".
Cred ca tendinta este ca un produs deja incercat sa fie trimis la urmatorul cumparator, adica ramane in "queue" pana ce se vinde = se gaseste un fraier caruia chiar ii trebuie.
Am patit-o cu un laptop pe care l-am primit in stare buna insa era clar ca se umblase cu el.
De atunci am cumparat numai direct de la Sony(Lenovo).
Folosesc Amazon numai pt. carti.... n-as cumpara in veci un beamer sau o camera foto
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.