Trimis: 27 04 2015, 9:29 Titlul subiectului: Permis de sedere in Germania
Salutare.
Sunt in Germania din noiembrie 2011, venit cu contact de munca german, nelimitat, iar ca act de rezidenta aici, tot ce am e Bescheinigung, FreizügG/EU.
Are o poza deosebita (format pasaport) cu mine, si e valabila doar impreuna cu pasaportul.
Pe langa faptul ca toti se uita stramb la mine cand ma duc cu hartia asta si pasaportul pe la institutii in diverse scopuri (rate la electronice, inchirieri masini, viza pentru calatorii in afara EU etc.), nici macar nu e suficienta.
In cele mai multe locuri imi cer respectabilii domni o dovada (nu mai veche de doua saptamani), cum ca locuiesc in Germania inca.
Costa 27,- EUR emiterea adeverintei respective.
Deci pe langa faptul ca e suspicioasa hartia cu pricina, e si inutila.
Exista vreo posibilitate (pana la obtinerea cetateniei), de a primi de la statul german un card de identitate / permis de sedere si munca etc., similar unuia german, cu care sa nu mai am nevoie de pasaport si hartia mai sus mentionata peste tot?
Deja nu mai este amuzant tratamentul de asistat social aplicat unei persoane care plateste taxe si toate cele de 4 ani in Germania.
Si eu sunt venit din octombrie 2011 iar acel Freizügigkeitsbescheinigung nu mai exista. Mai jos un fragment de la Behörde unde am solicitat eliberarea unui alt certificat in urma schimbarii domiciliului:
Citat:
Guten Tag,
sie hatten um die Ausstellung einer Freizügigkeitsbescheinigung gebeten. Diese wird in der Form, wie es bisher üblich war, nicht mehr ausgestellt. Am Freizügigkeitsrecht hat sich nichts geändert, bloß die Bescheinigung ist weggefallen.
Nu prea inteleg de ce se uita unii ciudat. La rate nu mi-a trebuit decat "fluturasul" de salariu iar ultima data nici macar ala (doar cardul EC). Pentru cei care nu stiu cauta pe Google dupa "wegfall freizügigkeitsbescheinigung eu" si tipareste informatia.
Dovada domiciliului o faci cu Anmeldebescheinigung de la primarie (a mea e veche de aproape trei ani si nu s-a legat nimeni de asta).
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.